Biskup Križić postao počasni građanin Ličko senjske županije

mons. Zdenko Križić proglašen je za počasnim građaninom Ličko senjske županije. Ne mogu, a da ne kažem kako ja osobno ovo doživljavam daleko više kao obavezu i odgovornost s obzirom na budućnost, nego li neke moje zasluge u odnosu na prošlost. Pa i kada sam saznao da sam predložen za ovo priznanje, podugo sam razmišljao da li da to prihvatim. Borio sam se s osjećajem da možda to priznanje kradem ili uskraćujem nekom drugom tko je puno zaslužniji od mene.

Istina je da koliko god radimo za narod svoga kraja, osjećaj je uvijek da to nije dovoljno, da treba više. Otac domovine, dr. Ante Starčević, u svojim je nastupima stalno ponavljao da smo svi dužni „služiti narodu“, raditi „za dobro naroda“, „za dobro domovine“, svatko tamo gdje može dati najviše. Taj njegov glas trebamo držati trajno živim u našem umu i srcu kao stalan imperativ u smislu olimpijske krilatice: brže, više, ače. Toj krilatici je od nedavno dodana i još jedna važna riječ, a ta je: zajedno. Brže, više, jače – zajedno. Ovo jamči postignuća i napredak na svim sektorima djelovanja. „

Nadalje je dodao kako svatko od nas može i treba dati najviše tamo gdje jest, u svom pozivu ili profesiji, na sektoru odgovornosti koja mu je povjerena. „Daj Bože da svake godine možemo iznova reći da smo ove godine učinili znatno više nego prošle. Onda je sigurno da će nam Županija, uz sve poteškoće, napredovati na sve veće zadovoljstvo njezinih ljudi. Još jednom, u ime svih kojima je dodijeljeno županijsko priznanje, iskrena hvala u nadi da ćemo to priznanje i u budućnosti opravdati, rekao je nagrađeni biskup.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video