Postavke
kolačića

BLAGDANSKA EDUKACIJA Lička policija učenike u Brinju upoznala s opasnostima nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja s pirotehničkim sredstvima

Hrvatska policija o pravilima uporabe pirotehničkih sredstava senzibilizira javnost već 30-tu godinu za redom, stoga su i jučer tim povodom policijska službenica Policijske uprave ličko-senjske i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Regionalne protueksplozijske jedinice Rijeka održali edukativna predavanja učenicima od 5. do 8. razreda Osnovne škole Luke Perkovića Brinje.

Upoznali su učenike s opasnostima koja prijete uslijed nestručnog, neopreznog i nezakonitog rukovanja pirotehničkim sredstvima. Također su učenike upoznali s vrstom i podjelom pirotehničkih sredstva prema učincima, prije svega prema količini eksplozivne tvari, te da se dijele na F1, F2 i F3 kategoriju.

Tijekom predavanja učenicima je naglašeno, ukoliko se njihovi roditelji ipak odluče za nabavku i uporabu pirotehničkih sredstava da se obavezno pridržavaju pravila za sigurno rukovanje pirotehničkim sredstvima koja su istaknuta na poleđini svakog pirotehničkog proizvoda.

Učenici su imali priliku vidjeti i čuti razne savjete i upozorenja poput onoga da pirotehnička sredstva nisu „igračka“ i da je rukovanje s pirotehničkim sredstvima pa čak i najobičnijim petardama, uvijek rizično.

S velikim zanimanjem učenici su odgledali i preventivno-edukativni video film „Mir i dobro“ u kojem sudjeluju relevantni stručnjaci na ovu temu, a najviše su pozornosti obratili na fotografije koje prikazuju posljedice nepravilnog i neovlaštenog rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Dodatne informacije pogledajte uBrošuri

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video