Postavke
kolačića

Bozanić dobio broncu iz Katra i Modrićev dres: Hrvatska i grad Zagreb zaslužuju novi stadion!

Kardinal Josip Bozanić primio je Marijana Kustića predsjednika HNS-a , izbornika Zlatka Dalića i delegaciju HNS-a i dobio brončanu medalju sa SP-a u Katru i dres Luke Modrića, dok je Dalić dobio medalju s likom sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske.

Kardinal Josip Bozanić čestitao je delegaciji HNS-a na velikom uspjehu, osvojenoj brončanoj medalji na nedavno završenom Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru te na afirmaciji brojnih vrijednosti u hrvatskom narodu koje su došle preko djelovanja hrvatske nogometne reprezentacije.

Predstavnici HNS- zahvalili su kardinalu na molitvenoj potpori i blizini.

– Reprezentaciju vode obiteljske vrijednosti, domoljublje i vjera, što nas je uz nogometno umijeće i dovelo  do iznimnih uspjeha – poručili su iz HNS-a.

Govoreći o stožernoj ulozi Crkve u njegovanju zajedništva u hrvatskom narodu poručili su da je ono također cilj Hrvatskoga nogometnoga saveza. U tom smislu predstavili su važnost inicijative da se izgradi primjeren nogometni stadion u Zagrebu.

Kardinal Bozanić osvrnuo se u vrijednosnom smislu na značaj nogometne reprezentacije u suvremenom hrvatskom društvu i na njezinu ulogu u učvršćivanju snage hrvatskoga zajedništva u koju su utkani i rad, i požrtvovnost, i skromnost, i solidarnost, i nenametljivost.

Predsjednik Kustić i izbornik Dalić kardinalu Bozaniću na dar u znak zahvalnosti za potporu reprezentaciji predali su brončanu medalju sa Svjetskoga nogometnoga prvenstva u Kataru, istovjetnu medalju kakvu su dobili i hrvatski reprezentativci. Kardinal Bozanić na dar je dobio i dres hrvatske nogometne reprezentacije s imenom kapetana naše nogometne reprezentacije, Luke Modrića.
 

Govorio je i o važnosti koju pozitivne poruke nacionalnoga nogometnoga sporta imaju pogotovo za djecu i mlade.

– Zagrebačka nadbiskupija daje podršku nastojanjima da Hrvatska i Zagreb, kao njezin glavni grad,imaju nogometni stadion kakav zaslužuju, pogotovo s obzirom na velike nogometne uspjehe – rekao je kardinal Bozanić.

Podijelite sadržaj
Play Video

Velika pobjeda tigrova iz Otočca!

Prednatjecatelji su u 16. kolu ugostili NK Ogulin i nakon rezultatskog minusa u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat u svoju korist. Čestitke na

Podijelite sadržaj
Play Video