Božićna čestitka Ernesta Petrya, ličko senjskog župana : treba nam svima više mira, zdravlja i zajedništva

Poštovani i dragi žitelji Ličko-senjske županije,

u vremenu Adventa kada s ljubavlju i otvorenih srca iščekujemo veliki katolički blagdan Isusova rođenja, obraćam vam se s porukama mira, zdravlja i zajedništva koje nam je toliko potrebno u izgradnji naše budućnosti kao i bivanja u sadašnjosti.

Naša nas tradicija uči kako je Božić obiteljski blagdan, blagdan mira i blagostanja kada u duhu katoličke vjere promišljamo o odnosu prema Bogu, o vlastitim postupcima, o ljubavi koju širimo kako na osobnim tako i na profesionalnim razinama.

Razmišljamo o empatiji, nesebičnom davanju, odnosu prema Domovini koju gradimo i čuvamo kao najveće dobro i našem narodu koji s vjerom i pouzdanjem u Boga savladava i najteža iskušenja.

Stoga je važno, osvijestiti osjećaje vjere i duhovnosti, ljudske skromnosti i poniznosti i biti svjesni koliko su upravo naši kršćanski korijeni i vjerovanja utkani u kulturu, povijest i općenito tradicijski život našega naroda. 

Budemo li tako činili uvjeren sam da će i nadolazeći Božić hrvatski narod dočekati u punoj slozi i životnoj snazi. 

Upravo, takve vrijednosti trebamo prenositi našim mladim naraštajima kako bi snagom vlastitih poimanja našli prave odgovore na izazove vremena u kojemu živimo.

Dragi žitelji Ličko-senjske županije, drage Hrvatice i Hrvati, vama i vašim obiteljima, želim čestit Božić, uz obilje zdravlja, mira i Božjeg blagoslova.

Pozdravljam vas riječima koje je Sv. Otac uputio hrvatskim hodočasnicima davne 1939. Godine:

“Vi imate u naravi svojoj one trvdoće i stalnosti poput vaših planina. Čvrsta i stalna treba biti i vaša vjera, kao što je stanac-kamen s vašeg Velebita, koji prkosi burama i olujama!”

Neka vas božićni duh, duh slavlja života vodi i dalje u obilju svega!

Od srca, vaš ličko-senjski župan,

Ernest Petry, mag. iur.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Heroju, sretan ti rođendan!

Siniša Glavašević rođen je 4. studenog 1960. godine u Vukovaru, a ubijen 20. studenog 1991. godine. Bio je pisac proze, knjižničar, novinar, ratni izvjestitelj. Osnovnu

Podijelite sadržaj
Play Video