Božićna Polnoćka u Gospiću : Biskup Križić: otvorimo srce Bog će nas nositi kroz život


Božićnu Polnoćku u katedrali Navještenja BD Marije u Gospiću, predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Bog za nas ima uvijek nova iznenađenja. Njegova ruka je trajno prisutna u našem životu, ali mi je ne primjećujemo Mnogo puta otkrijemo doduše, nakon izvjesnog vremena, kako su neki bolni događaji iz prošlosti bili, zapravo  istinska milost. Bili su to često događaji koji su dali novi smjer našem životu, iz kojih smo puno naučili. Čovjek u životu najviše nauči od samog života. Najbolje lekcije te škole nisu uvijek oni radosni trenuci našeg života, nego puno više oni trpeći. Patnja nije znak Božje napuštenosti, ali nažalost, često puta očituje slabosti našeg pouzdanja u Boga. Koliko puta smo i sami pozvani vjerovati da Bog možemo ostvariti i ono što izgleda nemoguće, da vjerujemo kako Bog ima rješenje za svaku našu tešku situaciju, poručio u između ostalog u propovijedi biskup Križić i pozvao okupljene u gospićkoj prvostolnici.

„Otvorimo širom vrata svog doma i svoga srca Isusu i nećemo se pokajati. Jaslice ispod bora neka se presele u našu nutrinu, u naše srce, tada ćemo postati nositelji Boga, a Bog će zapravo, nas nositi kroz život bez obzira kako će nam životni put biti popločan.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Jurjevo – biser u moru

Sveti Juraj ili Jurjevo, malo je mjesto koje administrativno pripada Senju, nalazi se 9 kilometara južnije od Senja na obali Velebitskog kanala. Glavne gospodarske grane

Podijelite sadržaj
Play Video