Braniteljske udruge proglasile Tomu Medveda osobom godine

UDRUGA hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata, proglasila je za osobu godine 2021. potpredsjednika vlade RH, ministra hrvatskih branitelja i hrvatskog generala Tomu Medveda.

Tomo Medved sudionik je hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, ratni zapovjednik, a tri puta je ranjen u obrani domovine, naveli su u priopćenju iz braniteljske udruge UHBDR91.

“Otkako je došao na čelo Ministarstva hrvatskih branitelja, kontinuirano se bori za zaštitu i čast hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i boljitak hrvatskog naroda. Zahvaljujući njegovu angažmanu pokrenuto je niz novih uspješnih projekta, prije svega za stradalnike i obitelji ranjenih i poginulih branitelja Domovinskog rata do promjena u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, što su također oni koji su bili prvi kad je trebalo umnogome pozdravili i podržali”, dodaje se.

Dodaje se kako je naročito značajno Medvedovo zalaganje za pronalaskom nestalih hrvatskih branitelja i civila, kao i za pronalaskom i dostojanstvenim ukopom stradalih i nakon 1945.

Potpredsjednik vlade, ministar Medved angažiran je i oko zbrinjavanja stradalih u potresu na području Sisačko-moslavačke županije, ali i šire.

“Ovim priznanjem, hrvatski branitelji i stradalnici još jednom žele istaknuti ulogu i značaj Ministarstva, ali i zahvaliti ministru Medvedu, legendi Domovinskog rata na svemu što je učinio i čini za dobrobit Hrvatske”, naveo je Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. 

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj

110.godina Cerovačkih špilja

Prije 110 godina, na području južnog Velebita, otkrivene su Cerovačke špilje.Otkrivene su prilikom radova na izgradnji Ličke pruge koje je predvodio inženjer Nikola Turkalj. Park

Podijelite sadržaj
Play Video