Postavke
kolačića

BUŽIM Kostruni uzgajaju magarce i proizvode zdravlje

Dok se u Lici “trči” za milijunskim poticajima, a nema mlijeka niti pravog domaćeg mesa, obitelj Uzelac u selu Bužim odlučila se za uzgoj istarskih magaraca i proizvodnju magarećeg mlijeka, od koga ne prave sireve, ali ga prodaju kao pravi eliksir zdravlja i uživaju u svome OPG Kostrun.

Mate i Jana, sin Mario nemaju velike poticaje, ali zato za njihovo mlijeko zna cijela Hrvatska, a kako i ne bi kada se u njihovim malim bočicama krije zdravlje. Vrijednim Uzelcima desetak magaraca je kao sastavni dio obitelji. Muzu ih svakoga jutra. 2-3 magarice daju od 2-2,5 litara mlijeka dnevno. To mlijeko je eliksir za zdravlje i imunitet, pa nema liječnika koji ga neće preporučiti, još kada dolazi iz Velebita. Cijena litre magarećeg mlijeka je 30 eura, a mušterije najviše kupuju pakovanja od jednog decilitra po cijeni od tri eura. No, Uzelci su sa svojima magarcima postali i pravi ljekari, jer njihovo mlijeko liječi “sto bolesti”, posebno kod prehlada i kašlja.

ZDRAVLJE U MALOJ BOČICI

Jedno od najvažnijih svojstava magarećeg mlijeka je njegova sličnost s kemijskim sastavom majčinog mlijeka. Okus je vrlo blag , slatkast i djeca ga rado piju.

Istraživanja dokazala su da primjena mlijeka kopitara pozitivno utječe na zdravlje djece, adolescenata, odaslih i starijih osoba s autoimunim bolestima. Konzumacija mlijeka povoljno djeluje na okoštavanje kostiju, koristi se kod bolesnika koji boluju od astme, bronhitisa, kroničnih upala kože i sluzokože te ima protuupalno djelovanje.

Jedna značajnost magarećeg mlijeka je antimikrobno djelovanje koje inhibira rast mikroorganizama i utječe na imunološki odgovor organizma, kako kod djece tako i kod odraslih osoba.  Mlijeko magarica je bogato nezasićenim masnim kiselinama važnih u prevenciji krvožilnih, autoimunih i upalnih procesa u organizmu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uspjesi su mnogobrojni i veliki!

Dosadašnja postignuća naše Vlade jamstvo su da ćemo ispuniti najave iz Izbornog programa ZaSveIzazove! Andrej Plenković: Uspjesi su veliki, mnogobrojni, opipljivi. I nije riječ samo

Podijelite sadržaj

Uskrsni odmor na Plitvičkim jezerima

Za sve vas koji volite provesti praznike u prirodi, Uskrs je savršena prilika za iskoristiti ugodno vrijeme i posjetiti jedan od najljepših europskih parkova na

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video