„CARIĆ“ slavi 25. rođendan – Novalja

Davne 1998. godine, Gradsko vijeće Grada Novalje, donijelo je Odluku o osnivanju dječjeg vrtića pod nazivom „Carić“.

Stalnim razvojem i rastom grada, 2010. godine započinje dogradnja dječjeg vrtića s još dvije odgojne skupine. Povećanjem prostornog kapaciteta dječjeg vrtića povećava se broj djece i broj djelatnika. Sedam godina kasnije osnivač vrtića – Grad Novalja, na temelju iskazanog interesa roditelja, dao je suglasnost i osigurao sredstva za otvaranje nove odgojne skupine unutar postojećih prostora.

S povećanjem prostora dječjeg vrtića ulaže se i u vanjsko okruženje kako bi se osigurao primjeren boravak djece na zraku. Godine 2019. preuređeno je igralište za djecu jaslične i vrtićne dobi. Grad Novalja je prijavio projekt uređenja igrališta dječjeg vrtića te je uvjetima poziva udovoljio. Odobrena su bespovratna sredstava, a razlika se osigurala proračunom Grada.

S ciljem poboljšavanja životnih uvjeta i temeljnih usluga u predškolskom odgoju i obrazovanju, poboljšanja kvalitete života mještana, poticanja rasta i društveno-ekonomske održivosti, Dječji vrtić „Carić“ i Grad Novalja pokrenuli su, kao partneri, Rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića „Carić“ te su se u ožujku 2021. godine otvorili novi prostori za boravak djece. Dograđene su dvije odgojne skupine, višenamjenska dvorana, samostalna kuhinja, kotlovnica, prostorije za djelatnike. Projekt je trajao u najizazovnijem periodu, a u prosincu 2020. godine završeni su radovi.

Kako svaki početak radova nije kraj već samo poveznica za nastanak novih, tako sada u prosincu 2023. godine proširujemo postojeće dječje igralište. Suradnja i zajedništvo su ključni u svakom segmentu života, privatno i poslovno. Tako je naš rad i djelovanje i nadalje usmjereno na zadovoljenje potreba djece, roditelja, zaposlenika, osnivača.

Tekst: Sandra Karavanić, 2023.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Gospić još čeka povjerenika

Gospić i dalje čeka Vladina povjerenika, koji će stajati na čelu glavnog ličkog grada do izvanrednih izbora za gradonačelnika. Povjerenika imenuje Ministarstvo uprave, a u

Podijelite sadržaj
Play Video