Postavke
kolačića

Čestitka ministra Medveda Kunama

vala vam na doprinosu koji ste dali za slobodu u Domovinskom ratu i na doprinosu koji i danas dajete za boljitak naše Domovine. Neka nas na vašem putu vodi snaga zajedništva koja nas je dovela do pobjede u Domovinskom ratu

Poštovani pripadnici Kuna,

dragi prijatelji,

čestitam vam 33. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade!
 
Prije 33 godine dokazali ste ljubav prema Domovini kada ste se odlučno stali na branik slobode i neovisnosti Republike Hrvatske. Na poziv našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana preuzeli ste važnu ulogu i na najčasniji način dali svoj doprinos da bi Hrvatska danas bila samostalna, slobodna i neovisna država.

Od Vukovara i Posavine do zadarskog zaleđa branili ste i obranili hrvatsku slobodu i ime Kuna zlatnim slovima upisali u našu povijest. U danima kada obilježavamo 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, posebno se prisjećamo vašeg doprinosa u oslobađanju Zapadne Slavonije.

S tugom i zahvalnošću, u našim molitvama se sjećamo svih poginulih i nestalih pripadnika Kuna koji su živote položili na Oltar Domovine.

Tenkovska bojna danas nosi časno ime Kuna i ispisuje novu povijest moderne Hrvatske vojske, čuvajući i baštineći uspomenu na vas, hrvatske branitelje iz 3. gardijske brigade Kune.

Hvala vam na doprinosu koji ste dali za slobodu u Domovinskom ratu i na doprinosu koji i danas dajete za boljitak naše Domovine.

Neka nas na vašem putu vodi snaga zajedništva koja nas je dovela do pobjede u Domovinskom ratu.

Izvor: Ministarstvo branitelja

Podijelite sadržaj
Play Video

Manifestacija Vridne ruke u Novalji!

Bura, posolica i ljekovito bilje, esencija su koja paški sir čini toliko neodoljivim i prepoznatljivim, a vrijedne ruke naših ovčara brigom o paškoj ovci ovaj

Podijelite sadržaj
Play Video