Postavke
kolačića

Čestitka župana Ernesta Petryja povodom Dana Ličko-senjske županije

Poštovani žitelji Ličko-senjske županije, drage sugrađanke i sugrađani,

ovim putem upućujem vam iskrene čestitke povodom 23. svibnja, Dana Ličko-senjske županije i 31. godišnjice ustroja prostorno najveće i najljepše hrvatske županije, koji obilježavamo na dan rođenja Oca domovine dr. Ante Starčevića.

Lika u kojoj je dr. Ante Starčević proveo djetinjstvo, uvelike je utjecala na njegove političke stavove, bio je hrvatski domoljub čije ime je trajno urezano u povijesno sjećanje svih stanovnika Ličko-senjske županije.

Svojim podrijetlom, svojim rođenjem te vezanošću za zavičajni prostor, dr. Ante Starčević je radom i djelovanjem, svojim imenom te povijesnom veličinom i osobitošću utisnuo neizbrisiv trag u oblikovanju današnjeg kulturnog i povijesnog identiteta, kako suverene i samostalne Republike Hrvatske, tako i Ličko-senjske županije.

Ovim putem zahvaljujem svim zaposlenicima Ličko-senjske županije, svim zaposlenicima javnih poduzeća i ustanova kojima je Županija osnivač, kao i svim gradonačelnicima i načelnicima općina, na svakodnevnom predanom radu koji je usmjeren na razvoj cijele županije, od Gospića, Otočca, Senja, Novalje, Perušića, Brinja, Karlobaga, Plitvičkih Jezera, Donjeg Lapca, Udbine, Lovinca pa sve do Vrhovina.

Sve naše ideje i projekti ne bi se mogli realizirati da nije bilo razumijevanja i potpore od strane Vlade Republike Hrvatske i članova Županijske skupštine, na čemu im iskreno zahvaljujem, jer jedino zajedničkim snagama, željom i voljom da ovu Županiju učinimo još boljom i sretnijom možemo ići naprijed i na taj način učiniti našu Ličko-senjsku županiju mjestom ugodna življenja i zadovoljnih ljudi.

Dragi žitelji naše najljepše hrvatske županije, koja je srce Hrvatske, ovim putem u osobno ime, kao i u ime svih zaposlenika Ličko-senjske županije, čestitam vam Dan Ličko-senjske županije.

Župan Ličko-senjske županije

Ernest Petry, mag. iur.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video