Čestitka župana Petryja povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Vojno-redarstvena operacija Oluja predstavlja povijesni događaj koji baštinimo u našim domovima, dan kada se s dubokim poštovanjem prisjećamo svih onih koji su svojom hrabrošću i žrtvom omogućili teritorijalno oslobađanje okupiranih dijelova Hrvatske domovine.

5. kolovoza obilježavamo kao državni blagdan odnosno Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, dan kada se s posebnim pietetom prisjećamo hrvatskih branitelja koji su svoje živote utkali u temelje hrvatske državnosti, dan koji trebamo prenositi na mlađe generacije kako bi shvatile povijesnu važnost VRO Oluja koja je bila jedna od ključnih točaka današnjeg slobodnog i europskog puta Republike Hrvatske.

Prisjetimo se dolaska prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na kninsku tvrđavu i trenutka kada je poljubio hrvatsku zastavu te s tim činom simbolički označio kraj Domovinskog rata, prisjetimo se osjećaja ponosa, svehrvatskog zajedništva, snage i nepokolebljivosti hrvatskih branitelja, a takve vrijednosti trebaju biti uzdanica za našu bolju budućnost.

Svaka nesebična žrtva pro patria nije nikada uzaludna. Njezin viši smisao dobiva na značenju protekom vremena.

Svim žiteljima Ličko-senjske županije čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Ličko-senjski župan

Ernest Petry

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video