Čileanska književnica ličkih korijena u Gospiću predstavlja knjigu ” Sokolovi u mojoj duši”

Glazbeno – književna tribina pod nazivom  “Sokolovi u mojoj duši” održati će se 15.listopada u Gospiću. Književnom dijelu programa bit će predstavljena istoimena knjiga autorice Dragice Vukelić, čileanske književnice hrvatskih korijena.

Dragica Vukelić inženjerka je prehrambene tehnologije i potpredsjednica Udruge stručnjaka i poslovnih ljudi hrvatskog porijekla.  Otac joj je Hrvat, a majka Čileanka. Kada je navršila 16 godina, obećala je glavi obitelji da će napisati knjigu o njegovu životu.

U djelu “Sokolovi u mojoj duši” autorica je krenula in medias res, a zatim je obuhvatila događaje koji prethode i slijede. Prikazuje se život obitelji Jose Vukelića, opisuju emocije, strahovi, traganje za idealima, hladnoća i glad, sve strahote koje su doživjeli za vrijeme Drugog svjetskog rata. Knjiga je dobila ime po pjesmi koju je Vukelić, rodom iz Donjeg Kosinja u Lici, često pjevao: “Oj Hrvatska mati, nemoj tugovati. Zovi, samo zovi, svi će sokolovi za te život dati”. Ovo svjedočanstvo o stvarnome životu ispripovijedano je riječima dvaju izvjestitelja – iz Dragičine perspektive, ali i kroz priču njezina oca, koji se kao 18-godišnjak uključio u vojsku i sudjelovao u ratnim zbivanjima davne 1941.

https://glashrvatske.hrt.hr/hr/izvan-domovine/cileanska-hrvatica-posvecuje-knjigu-ocevoj-domovini-2292760

Podijeli:

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Parku prirode Velebit zlatna povelja

Park prirode Velebit ovogodišnji je dobitnik nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2023., koju svake godine dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i

Podijelite sadržaj
Play Video