Postavke
kolačića

Čišćenje u Krasnom polju

U okviru provedbe projekta sufinanciranog iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Javna ustanova Park prirode Velebit provest će akciju čišćenja speleološkog objekta Smetlara 2. U čišćenju će sudjelovati HGSS Stanica Gospić, a prikupljeni otpad će biti predan Gradskom komunalnom društvu Senj d.o.o. na daljnji odvoz i zbrinjavanje.

Akcija će se provesti 29. travnja 2024. g s početkom u 10h u Krasnom polju na lokaciji https://goo.gl/maps/SafiSuMZUZRQx2A79.

Speleološki objekti smatraju se vrijednom geološkom i biološkom baštinom Republike Hrvatske te su stoga prepoznati u Zakonu o zaštiti prirode (NN 80/13, 15/18, 14/19). Svako ilegalnog odlaganje otpada u špilje i jame predstavlja opasnost za podzemne ekosustave, ali i čovjeka. Cilj akcije je osim očuvanja i zaštite jame, potaknuti svijest građana i skrenuti pažnju koliko su krška staništa posebna, ali istovremeno vrlo osjetljiva na onečišćenje, priopćeno je iz Parka prirode Velebit.

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video