Je li gotova politička karijera Ante Dabe ?

Čini se da se gasi svijetlo političkoj karijeri gradonačelnika Novalje Ante Dabe koji je 2013.godine, prije sedam godina uspio kao nezavisni postati novi gradonačelnik hrvatske  Ibize.

Podijelite sadržaj

Čini se da se gasi svijetlo političkoj karijeri gradonačelnika Novalje Ante Dabe koji je 2013.godine, prije sedam godina uspio kao nezavisni postati novi gradonačelnik hrvatske  Ibize. Sve praktično do jučer svijetlo je bilo jako, i malo je tko mislio da će se svijetlo početi   naglo  gasiti. Nešto manje od pet mjeseci  do  lokalnih  izbora  već se praktično ugasilo. Dabi je tada uspjelo smijeniti tvorca turističkog čuda otoka Paga Ivana Dabu Đona, no čini se da tadašnji pobjeda  Ante Dabe, odredila  je  i politički vijek trajanja. Iako je 20 godina kako se to zna reći “glancao cipele” tvorcu Novalje, Ante  Dabo je te 2013.godine bio jedna od glavnih zvijezda lokalnih izbora u Hrvatskoj, novo lice, svjetionik  političke nade.

PRIČA  NA  FINJAKA

Dabo je tada uspio jeftino prodati priču da su ga građani birali kao nezavisnog kandidata, i da je nezavisni Gradonačelnik, a 20 godina prije nego što je postao gradonačelnik je bio Tajnik grada Novalje, i to bez završenog fakulteta, otkriva se to danas više od 25 godina poslije. Naravno, svih godina imao je Dabo i člansku iskaznicu HDZ-a, jer malo tko je u Novalji tada nije imao, pa je na lokalnim izborima 2013.godine nesuđeni Pop uspio dobro odigrati na  političkog finjaka, prodati priču novog lica. za novu Novalju. Postao je i politička zvijezda u Hrvata, pa se čak jedno vrijeme i Dabino ime spominjalo kao mogućeg ministra ili Državnog tajnika, jer je 2016.godine na velika vrata postao član MOST-a koji je tada bio Vlada sa HDZ-om držeći dva ključna ministarstva MUP-a i Pravosuđa. Čime je Andrej Plenković izbacio MOST iz Vlade, Dabo nije više htio prelaziti preko Petrova  mosta, jer nije bilo interesa. Dabo je nakon što je postao gradonačelnik Novalje pokušao se vratiti u HDZ, no  preko mosta HDZ-a nije mogao preći jer ga je zatvorio tadašnji predsjednik HDZ-a LSŽ Darko Milinović. U političkim interesnim lutanjima, kemijao je na dvoje zadnjih izbora sa grupacijom  političkih  navrtaka  –  Bura  promjena, danas je Zamjenik  u  lokalnoj stranci Lipo Darku Milinoviću, pa se uopće ne zna kojima autobusom ide gradonačelnik Novalje u zadnju vožnju bez povratka svoje političke karijere, koja je trajala čini se kao novaljska bura. Čini se da su građani Novalje shvatili politički eksperiment sa osobom koja sakriva svoju naobrazbu, a teži da bude nova generacija hrvatskih političara kojima je dosta nedosljednih političara.Za nešto manje od pet mjeseci građani Novalje će odlučiti jesu li bili kupili političkog mačka u vreći .

www.slobodnalika.com

Podijelite sadržaj

Odgovori