Postavke
kolačića

CRO RACE i ove godine kroz Ličko senjsku županiju

Osmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, održavati će se od 26. rujna do 1. listopada na trasi dugoj gotovo tisuću kilometara diljem Republike Hrvatske. CRO Race održavati će se na šest etapa, a novost je ove godine da CRO Race dolazi i na dva hrvatska otoka – Krk i Pag. Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika bit će ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Dvije etape međunarodne biciklističke utrke voziti će se područjem Policijske uprave ličko-senjske i to 27. rujna  (srijeda) 2. etapa i 28. rujna (četvrtak) 3. etapa. Trasa kretanja 2. etape kroz područje Policijske uprave ličko-senjske je državnom cestom broj 107 Novalja – Slatinska – Obilaznica – Caskin put- Slatinska – Obilaznica do hotela Olea – Burin bok, te se natjecatelji utrke očekuju na području Policijske postaje Novalja oko 16,40 sati.

Promet za ostala vozila u smjeru voženja utrke, neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja. Na kolnicima gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja, stoga se mole vozači koji se zateknu na takvim dionicama da svoja vozila zaustave uz desni rub kolnika (ukoliko je to moguće i izvan kolnika) te pričekaju prolazak zaštitnice utrke. Uz navedeno, svi sudionici u prometu koji se zateknu na navedenim dionicama utrke dužni su se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu. Također, upozoravamo sudionike u prometu da iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu. Gledatelje utrke molimo da ne stoje na kolniku odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze van kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji. Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i naredbama policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Podijelite sadržaj

Ljetni oratorij (24.6.-27.6. 2024.)

Župa Presvetog Trojstva Otočac organizira Ljetni oratorij za djecu od 1. do 8. razreda Don Bosco kaže da je oratorij najljepše mjesto na svijetu jer

Podijelite sadržaj
Play Video