DA SE NE ZABORAVI: Na današnji dan JNA je iz Iloka protjerala Hrvate

Danas, 14. listopada 1991. godine najistočniji grad Hrvatske, Ilok, morali su napustiti Hrvati. JNA, velikosrpske postrojbe, četnici protjerali su napaćeni hrvatski narod iz svog grada. Kolona od 8000 ljudi – civila, staraca, žena i djece, napustila je svoj grad uz prijetnju oružjem. Oni koji su ostali mučeni su i ubijani od strane okupacijskih snaga. Grad je bio odsječen od ostatka Hrvatske i u okruženju jedinica JNA, a u okolnim hrvatskim selima Bapskoj, Šarengradu, Sotinu i drugima već su počinjeni brojni zločini nad Hrvatima. O tome se danas jako malo zna.

U Šidu 14.10.1991. u prisustvu generala JNA Dragoljuba Aranđelovića i članova europske komisije potpisan je sporazum o iseljenju hrvatskog stanovništva iz grada Iloka. Isti dan jedinice JNA ulaze u okolna sela gdje muče, kolju i ubijaju stanovnike. Još jedan od nebrojenih zločina JNA i srpskih paravojnih postrojbi.

Bog i Hrvati!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Gospić još čeka povjerenika

Gospić i dalje čeka Vladina povjerenika, koji će stajati na čelu glavnog ličkog grada do izvanrednih izbora za gradonačelnika. Povjerenika imenuje Ministarstvo uprave, a u

Podijelite sadržaj
Play Video