Postavke
kolačića

KARAHA Dabo prijavljen DORH-u zbog novog pogodovanja sinu Ivanu, sada je u fokusu plaža u Gajcu, optužbe su ozbiljne

Pričama oko moguće upletenosti u kriminal gradonačelnika Novalje Ante Dabe, bosanskog pravnika i dalje nema kraja. Nakon afere “benzinske crpke” u poslovnoj zoni, u što je umješan sin gradonačelnika Novalje Ivan Dabo, DORH-u je prijavljen Ante Dabo zbog mogućeg nepotizma i koruptivne radnje opet u korist svoga sina Ivana Dabe, a radi se o koncesijskom odobrenju za tvrtku Cnsprega J.D.O.O. aquaparka u poznatom turističkom naselju Gajac. Naime, prema prijavi na natječaju za koncesijsko odobrenje za dio plaže Gajac, koju je prijašnjih godina držao koncesionar Ante Škarpa, koncesiju je dobio Consprego J.D.O.O na ime osobe XY kao osnivač društva i osobe ovlaštene za zastupanje.

GRADONAČELNIK NOVALJE JAMAC ZA KREDIT

Osoba XY podiže prema prijavi kredit kod banke na iznos od 300 000 kuna za koji mu je zanimljivo glavni jamac nitko drugi nego Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, u prijavi se tvrdi otac njegova skrivenog ortaka Ivana Dabe sina gradonačelnika. Osoba XY se izbacuje iz projekta , kada je poslužio svrsi i ispunio ulogu smokvinog lista, jer se sin gradonačelnika Ivan nije smio pojaviti na natječaju. Novi osnivač društva i osoba ovlaštena za zastupanje postaje Ivan Dabo, sin gradonačelnika u prijavi se navodi da stanuje u ulici bana Josipa Jelačića 1 u Novalji od mjeseca studenog 2020.godine. Da se ovim slučaju radi o teškim optužbama za kriminal svjedoči da je DORH-u prijavu poslao Ante Škarpa uz stanovnike naselja Gajac koji je držao i ostao bez koncesije za dio plaže Gajac. Ja se sa tim ne mirim i nije mi bilo jasno da do tada, ja kao važeći koncesionar koji je uredno ispunjavao svoje obaveze sam izbačen, a uložio sam velika sredstva. Te je odobren koncesionar koji je bio tajni ortak tj.gradonačelnikov sin . Spletom okolnosti došao sam u posjed i tek mi je sada jasno, uvidom u sudski registar su igre vođene na moju štetu, da bi se pogodovalo gradonačelnikovom sinu što ukazuje na sukob interesa i nepotizam, napisao je DORH-u Ante Škarapa koji je kako je napisao priložio povijesni izvadak iz sudskog registra, a moju tužbu koju sam podigao protiv grada Novalje i vijeća za koncesijska odobrenja neću priložiti s obzirom da je postupak u tijeku, istaknuo je Škarapa. Biti će zanimljivo što će o ovim teškim optužbama reći sam gradonačelnik Novalje Ante Dabo, koji za sada i o drugim prijavama DORH-u šuti.


Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskršnji doručak u Novalji!

Dobrodošli na naš tradicionalni 22. po redu Uskršnji doručak u Novalji! Bogata blagdanska trpeza i koncert grupe Cambi čekaju vas na sunčanom Trgu Bazilike! Ponedjeljak,

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video