Postavke
kolačića

Dala ostavku ravnateljica USKOK-a koja je štitila od kaznenog progona i poslijeratne političke profitere iz Like

Vanja Marušić aktualna ravnateljica USKOK-a podnijela je ostavku, obrazlažući to osobnim razlozima. Marušić je navodno od Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek zatražila vlastito razrješenje i to samo pola godine nakon što je ponovno kao jedini kandidat imenovana na tu funkciju.

Marušić je na mjesto ravnateljice USKOK-a imenovana prvi puta u studenome 2018. godine od strane tadašnjega Glavnoga državnoga odvjetnika Dražena Jelenića, a nakon uspješno odrađenoga četverogodišnjeg mandata je prije točno pola godine, u studenom, imenovana na novi četverogodišnji mandat. Ovoga puta imenovala ju je aktualna glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek nakon što je Marušić bila jedina kandidatkinja za mjesto ravnateljice USKOK-a.

Nije tajna da su odnosi između Hrvoj-Šipek i Marušić jedno vrijeme bili dosta zategnuti, nakon tzv. afere Software, no smatralo se kako je situacija u međuvremenu izglađena, pogotovo nakon što je Hrvoj-Šipek ponovno imenovala Marušić na mjesto ravnateljice USKOK-a.

Sada već bivša ravnateljica USKOK-a nije se proslavila niti u kaznenom progonu lički poslijeratnih političkih profitera.

.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video