Postavke
kolačića

Dan grada Novalje

Povodom Dana Grada, Sv. Antuna u Kulturnom centru Gozdenica u Novalji svečanom sjednicom Gradskog vijeća Novalja je proslavila svoj dan.

-Novalja je grad ponosnih ljudi koji svi zajedno, bez podjela, nastoje stvoriti još bolje mjesto za život, poduzetni jer žele doprinjeti razvoju svojega grada. Lice Novalje se mijenja jer se stalno podižu naši komunalni i infrastrukturni standardi. Sve se mijenja, ali duh ponosnog mediteranskog gradića ostaje isti, isti ostaje mentaliteti duh u tradiciji Novalje. Još se nismo oporavili od korona-krize, ali smo se s njom dobro nosili. Sada je naprasno napadnuta Ukrajina što se negativno odrazilo na svjetsko gospodarstvo.
Unatoč svemu stvorili smo povoljnu političku klimu, nastavili financijsku konsolidaciju i načinili značajan gospodarski uspon. Mi smo danas ovdje jer smo za budućnost izabrali nadu, a ne strah ili neslogu. Zato unatoč svim teškoćama Novalja ide dalje, istaknuo je gradonačelnik Ivan Dabo Đono.

.

-Ponosan sam što je u ovih godinu dana Novalja učinila toliko puno na svojem razvoju. Ličko-senjska županija je s Gradom Novaljom, ali i sa svim jedinicama lokalne samouprave, imala jednu fenomenalnu suradnju. Ta se suradnja ogledala i s brojnim projektima u kojima su nam pomogla sva Ministarstva i premijer Andrej Plenković koji je od nedavno postao naš počasni građanin. Napokon imamo odličnu političku stabilnost između svih jedinica lokalne samouprave, ali i vrhunsku suradnju na svim razinama.
Suradnja s Vladom RH o kojoj sam govorio je doista korektna pa je samo na području Grada Novalje u godinu dana uloženo oko 430 milijuna kuna. Gledajući kroz luke, infrastrukturne investicije, obnovu i izgradnju brojnih objekata. Investicije s ovim neće stati već će se dodatno uvećavati jer imamo jasnu perspektivu razvoja Grada Novalje, rekao je župan Ernest Petry, izaslanik premijera Andreja Plenkovića.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video