Postavke
kolačića

Danas drugi dan humanitarnog Ultra maratona Plitvice-Aržano

JUČER je po prvi put startao ultra maraton Plitvice- Aržano u organizaciji Atletskog kluba Plitvice i s Nacionalnim Parkom Plitvička jezera kao zlatnim sponzorom.

Maraton je posvećen prvom poginulom redarstveniku Josipu Joviću, koji je u 22. godini života svoj život položio upravo na Plitvičkim jezerima ali i svim hrvatskim braniteljima. Danas je drugi dan maratona koji završava 21.11. u Aržanu, u rodnom mjestu Josipa Jovića, na njegov rođendan, uz polaganje vijenaca te paljenje svijeća na njegovom posljednjem počivalištu.

Utrku trče članovi Atletskog kluba Plitvice, uz počasnog člana, Nikicu Vrabca, suborca Josipa Jovića. Trči se u četiri etape, od Plitvica do Gračaca, od Gračaca do Knina, od Knina do Sinja, te Sinja do Aržana u ukupnoj duljini od 243 kilometra.

Memorijalna utrka ima i humanitarni karakter jer će sudionici trčati kako bi pomogli u liječenju malog Jana Rukavine. Humanitarna akcija će se odvijati na način da će svaki od 243 kilometra biti dostupan za prodaju po cijeni od 15 eura po kilometru. Svi zainteresirani će imati priliku rezervirati najviše jedan kilometar po osobi tijekom dva dana, uz minimalnu uplatu od 15 eura.

Podaci o humanitarnom dijelu akcije dostupni na facebook stranici Atletskog kluba Plitvice.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video