Postavke
kolačića

Danas je prva obljetnica smrti Utemeljitelja i osnivača HDZ-a u Gospiću i jednog od osnivača HDZ-a u Lici Miroslava Petrija

Danas je prva obljetnica smrti Utemeljitelja i osnivača HDZ-a u Gospiću i jednog od osnivača HDZ-a u Lici Miroslava Petrija.

Igra sudbine je odredila da je prije godinu dana 30. svibnja 2020.godine na Dan Državnosti preminuo utemeljitelj HDZ-a.

Miroslav Petry bio je prvi predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a za grad Gospić 1990 godine, prvi tajnik Općinske organizacije HDZ-a za Zajednicu općina Gospić 1990.godine jedan je od utemeljitelja HDZ-a u Lici saborski zastupnik HDZ-a u Vijeću općina 1990.-1992. saborski zastupnik HDZ-a u Zastupničkom domu 1995.-2000.godine. Petry je bio član Glavnog i Središnjeg odbora HDZ-a. Predsjednik u nekoliko navrata županijske organizacije HDZ-a za Ličko-senjsku županiju, vijećnik u gradskom vijeću Grada Gospića u nekoliko navrata, predsjednik gradske organizacije HDZ-a za Grad Gospić u nekoliko navrata. Jedan od organizatora ustroja prvih dobrovoljačkih straža i prethodnica ZNG-a na području Grada Gospića, kada su se organizirala cjelodnevne straže, te osoba koja je pomagala pri nabavci naoružanja za obranu RH, bivši politički zatvorenik, član ratnog kriznog stožera za područje Općine Gospić, dobitnik priznanja od dr. Franje Tuđmana za utemeljenje Hrvatske demokratske zajednice,nositelj odlikovanja Reda Ante Starčević – za doprinos održanju i razvitku hrvatske državotvorne ideje, uspostavom i izgradnjom suverene hrvatske  države, nositelj odlikovanja Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski – za zdravstvo,socijalnu skrb i promicanje moralnih društvenih vrednota, nositelj odlikovanja Reda hrvatskog pletera – za osobiti doprinos razvitku i ugledu,Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, nositelj medalje Spomenica domovinskog rata. dobitnik Priznanja Ličko-senjske županije za promicanje i razvoj županije. Dobitnik Povelje Republike Hrvatske za izniman doprinos u stvaranju samostalne i  suverene Republike Hrvatske, a koja mi je dodijeljena 2010. god. na temelju članka  80. Ustava Republike Hrvatske u povodu 30. svibnja, dana Hrvatskoga sabora i 20. godišnjice prvog demokratski izabranog višestranačkog Hrvatskoga sabora koji je  donio povijesne odluke:  »HRVATSKI BOŽIĆNI USTAV« – 22. prosinca 1990., dobitnik niza drugih zahvalnica priznanja za doprinos u radu i stvaranju Hrvatske države.

Podijelite sadržaj
Play Video

Halil, vrsni brico od ovaca

Danas su došla takva vremena da se svagdje čeka na red, pa tako je i sa šišanjem ovaca. Brica od ovaca u Lici je jako

Podijelite sadržaj

GOSPIĆ Što je Narko kartel ?

Posljednje vrijeme u Gospiću se mnogi pitaju što je Narko kartel !. Narko kartel je kriminalna organizacija čiji je glavni cilj omogućavanje i kontroliranje operacija krijumčarenja droge.

Podijelite sadržaj
Play Video