Danas na Teslinom veleučilištu nevjerojatan događaj

Veleučilište “Nikola Tesla” u Gospiću bit će danas domaćin nevjerojatnog događaja koji će vas približiti budućnosti. Na znanstveno-stručnoj konferenciji “Nasljeđe Nikole Tesle – Integracija digitalnih rješenja”, posjetitelji će imati priliku komunicirati s PLEA, virtualnim bićem koje živi u kibernetičkom prostoru MetaVerse.

PLEA, kreacija izv.prof.dr.sc. Tomislava Stipančića i njegovog tima, Leon Koren i Andrija Ričko, jedinstven je projekt koji koristi neverbalnu komunikaciju za interakciju s ljudima. Virtualno biće koristi složene algoritme za analizu izraza lica, pokreta tijela i glasa kako bi interpretiralo ljudske emocije. Svoje emocije prikazuje na svojem digitalnom licu, pružajući tako vrlo realistično iskustvo interakcije.

Osim sa PLEA, posjetitelji će imati priliku slušati i niz drugih stručnjaka iz raznih disciplina. Program konferencije obuhvaća predavanja, između ostalih, prof. dr. sc. Denisa Helića iz Modul University Vienna i izv. prof. dr. sc. Daria Bojanjca s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Konferenciju organiziraju Veleučilište “Nikola Tesla” i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, uz podršku mnogih partnerskih institucija iz Hrvatske i regije.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Župan primio darivatelje krvi

Ličko-senjski župan Ernest Petry održao je prijem za dobrovoljne darivatelje krvi. Prijem je organiziran uoči današnjeg dana Dobrovoljnih darivatelja krvi, te povodom 70. obljetnice dobrovoljnog

Podijelite sadržaj

Podržimo osmjeh velikih boraca!

25.10. Međunarodni dan svjesnosti o niskom rastu! Pokrenimo lavinu da povjerenstvo KBC-a Zagreb i Split odobre prijeko potreban lijek VOXZOGO! Molim Vas dijelite u što

Podijelite sadržaj
Play Video