Postavke
kolačića

Danas u Medku gostuje MERAK KRAJINE

Danas će se u nekada zloglasnom četničkom selu Medku kod Gospića slaviti Ivanjdan, rođenje  rodenje svetog Jovana Preteče. Uz luturgiju u hramu biti će veliko narodno okupljanje Ličkih Srba i njihovih gostiju. Najavljen je nastup Meraka Krajine, glazbenog sastava koji već godinama u Srbiji svojim pjesmama diže moral Srbima koji su napustili Liku za Oluje.

Kao i prethodnih godina sakupimo se sa ciljem zajedništva, osnaživanja i podsticaja mladih na nastavak onoga što nam produžava opstanak i ostanak na vjekovnim ognjištima.Kulturni, zabavni i sportsko – rekreativni program će biti dio onoga sa čime će mo i ovu godinu zvanično “oglašenu” godinom Nikole Tesle obilježiti na Ivanjdan u onolikim mogućnostima koliko možemo da se protegnemo uz pomoć onih koji su osjetili potrebu i mogućnost da se uključe.Lično ću se potruditi da takmičari u seoskim – sportskim disciplinama i ove godine dobiju prigodne nagrade, naročito omladina.Želim ujedno da pozovem ekipe okolnih sela spremne za navlačenje kanapa da se organizuju kao i bacače kamena s’ramena.Naravno, muzički program će obogatiti naši prijatelji Strahinja i Dragana , Brane…Uvjek ima prostora za bolje i više , ali ajde da pozdravimo i podržimo dobru volju i želju onih koji nešto makar urade …Dodjite, nek nas vide i čuju…, napisao je Milorad Zagorac jedan od organizatora velikog okupljanja Srba u nekad četničkom selu odakle je godinama sijana smrt po Gospiću.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskrs na Rivijeri Crikvenica

Opušten ambijent uz more, toplo proljetno sunce, neodoljivi mirisi i boje prirode koja se budi, ugodno društvo i dašak tradicije formula su za sjajan provod. 30.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video