Postavke
kolačića

Darku Milinoviću propala velika lička koalicija, toliko je ogorčen da se neće ni kandidirati na izborima

Poznato je da ljevica na parlamentarne izbore izlazi u dva veća bloka, okupljena oko SDP-a i Možemo!

No na desnici, za sada, nema velikog okupljanja. Za predaju lista Državnom izbornom povjerenstvu ostalo je još osam dana, a predizborni savez do sada su, i to davno prije izbora, dogovorili samo Most i Hrvatski suverenisti.

Iako su dvojica bivših HDZ-ovaca, Darko Milinović (LiPO) i Ivan Penava (Domovinski pokret) nedavno fotografirani zajedno u jednom zagrebačkom kafiću, Milinović sada za Jutarnji list kaže da nema dogovora o suradnji.

“Najizglednija opcija bila je da u VII. izbornoj jedinici idemo s DP-om. Pregovori su završeni, a iako se u 99 posto stvari slažemo, na kraju se ipak nismo dogovorili oko nekih detalja. Tako da od te koalicije neće biti ništa. Kako stvari danas stoje, LiPO neće ni izaći na ove izbore. Žao mi je što nije prihvaćen moj prvi prijedlog da u VII. jedinici zajedno izađemo svi na desnici: LiPO, Most, Domovinski pokret… Previše je tu ega bilo da bismo se dogovorili”, kazao je Milinović.

Tko je što kome uvjetovao?

No, izvor iz DP-a za Jutarnji kaže da je Milinović koaliciju uvjetovao time da bude nositelj njihove koalicijske liste u VII. izbornoj jedinici.

“A mi mu to jednostavno ne damo, nositelj liste u VII. jedinici bit će kandidat DP-a, to svima mora biti jasno. U kojem to svijetu Milinović živi? Pa u ‘njegovoj’ Lici živi tek desetak posto od ukupnog broja birača u toj velikoj izbornoj jedinici (Ličko-senjska, Karlovačka, najveći dio Sisačko-moslavačke, sjeverni dio Zadarske i sjeverni dio Primorsko-goranske županije). Stvarno mi nije jasno zašto je inzistirao na prvom mjestu na listi kada je jasno da ćemo tamo osvojiti barem dva mandata”, kaže izvor iz DP-a.

Kolakušić ide s Domovinskim pokretom?

Kako je Novi list jutros objavio, s DP-om će na izbore Mislav Kolakušić, koji je zajedno s Ivanom Viliborom Sinčićem i Ivanom Lovrinovićem nedavno osnovao stranku Pravo i pravda (PiP).

Naravno da nemamo ništa protiv toga da Mislav Kolakušić bude nositelj naše koalicijske liste u Zagrebu (u I. izbornoj jedinici), nemamo ništa protiv da šansu za ulazak u Sabor dobije i Lovrinović, ali ne možemo pristati na to da se za Sinčića mora pronaći mjesto koje bi garantiralo ulazak u Sabor. Neka pristane na niže mjesto, pa da ulazak u Sabor pokuša izboriti preko preferencijalnih glasova”, kaže.

Kolakušić je, pak, novinara Jutarnjeg zamolio za još par dana strpljenja i poručio da je ideja da na izbore svi suverenisti izađu zajedno.

Vidović Krišto ide solo

Kada je u pitanju Karolina Vidović Krišto, ona je već ranije rekla da neće ni s kim.

“Ići u koaliciju s Domovinskim pokretom je potpuno besmisleno jer je DP kopija HDZ-a. Dakle, ići u koaliciju s DP-om je kao ići u koaliciju s HDZ-om. O Mislavu Kolakušiću sam rekla da je on čovjek sustava – sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, a Trgovački sud u Zagrebu je simbol korupcije unutar sudstva. Slijedom navedenog, koalicija Kolakušića i DP- je logičan slijed jer su dio istih struktura”, rekla je za Jutarnji.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video

U Udbini otvoren Srpski kulturni centar

SRPSKO narodno vijeće (SNV) svečano je otvorilo Srpski kulturni centar (SKC) Udbina, centralnu kulturnu (manjinsku) instituciju za taj dio Like, jedan od 40-tak sličnih projekata

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video