Postavke
kolačića

Destinacija Lika na kartama svijeta

Destinacija Lika među 15 najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja turizma

Krajem 2020. godine destinacija Lika po prvi je put uvrštena na popis TOP 100 održivih globalnih destinacija (Global TOP 100 Sustainable Destination). Ovaj popis šestu godinu za redom donosi Global Green Destinations – međunarodna zaklada koja okuplja svjetske održive turističke destinacije.

TOP 100  je pokrenut kako bi se prikazale priče o održivom turizmu i dobrim primjerima destinacija, kao nadahnjujući primjeri drugima. 100 destinacija u svijetu ove godine nosi ovu prestižnu titulu, a među 15 finalista nalazi se destinacija Lika! Lika je odabrana od strane stručnog žirija radi primjera suradnje s lokalnom zajednicom s temom “Lokalni proizvodi u funkciji održivog razvoja turizma”, s naglaskom na  Lika Quality sustav. 

Destinacija Lika na ovom se popisu nalazi zahvaljujući prijavi Klastera Lika Destination, koji u svojim projektima uvijek ističe potrebu održivog razvoja. Titula TOP 100 veliko je priznanje za dosadašnji rad na brendiranju destinacije i potvrda da je poslovanje klastera ispravno usmjereno, a sve kako bi se stvorili uvjeti za razvoj održivog cjelogodišnjeg turizma u destinaciji Lika.  

15 finalista podijeljenih u 5 kategorija koje je odredila struka bit će predstavljeni na turističkom sajmu ITB Berlin koji će se održati 12. ožujka. U šestoj kategoriji publika ima priliku izabrati svog favorita te Vas pozivamo da glasate za Liku.

Postupak glasanja vrlo je jednostavan:

   1. posjetite stranicu: greendestinations.org

   2. na zaslonu kod People Choice Award odaberite “Vote here”

   3. upišite svoju mail adresu

   4. odaberite odgovor “Europe”

   5. zatim kliknite na “dalje”

   6. odaberite odgovor “Lika,Croatia”

   7. ponovno kliknite na “dalje”

   8. i na kraju kliknite na “podnesi”

Odvojite minutu vremena, dajte svoj glas destinaciji Lika i budite i Vi dio važne svjetske nagrade.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video