Postavke
kolačića

Divlja odlagališta smeća problem u općini Brinje

Općina Brinje proteklih nekoliko godina intenzivno radi na sanaciji divljih odlagališta diljem općine. Prošle godine na području općine Brinje sanirana su divlja odlagališta na četiri lokacije; Jelvica, Jelavlje, Rapain Klanac i Siničići koja su sufinancirana sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Općina Brinje i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirali su sustav nabave kamera koje su postavljene na navedena divlja odlagališta, ali nažalost područje odlagališta je preveliko i nemoguće je tako veliko područje staviti pod nadzor kamera.

Unatoč naporima da se okoliš općine očisti i uljepša nažalost veliki dio komunalnog otpada i dalje se odbacuje na divlja odlagališta i druge lokacije u prirodi.

DIVLJA ODLAGALIŠTA DOKAZUJU NEBRIGU POJEDINACA

Općina Brinje ima organizirani odvoz komunalnog otpada i otvoreno reciklažno dvorište u Lučanima te su na taj način stvoreni svi preduvjeti za odvajanje otpada.

Divlja odlagališta predstavljaju veliki problem za okoliš i zdravlje ljudi, pokazatelj su da još uvijek nismo dovoljno ekološki osviješteni i da ne vodimo brigu o tome što ostavljamo mladim naraštajima.

Ovim putem želimo potaknuti građane da ukoliko vide ili znaju osobe koje svjesno narušavaju red u prirodi, iste slobodno prijave nadležnim tijelima; komunalni redar Marija Vranić kontakt broj 099/817-3777 ili 053/701-272, ističu u općini Brinje.

Podijelite sadržaj
Play Video

HDZ uvjerljivo na prvom mjestu

CROBAROMETAR: HDZ i dalje uvjerljivo na prvom mjestu, s čak 11 postotnih poena prednosti nad posrnulim SDP-om! Prema istraživanju NOVE TV, prvom nakon Europskih izbora

Podijelite sadržaj
Play Video