Dječak iz Gospića prva je beba rođena u Ličko-senjskoj županiji

Prva beba rođena u Ličko-senjskoj županiji u 2024. godini je maleni Martin, koga je majka Božena u rodilištu Opće bolnice Gospić rodila 2. siječnja 2024. u 04:31 sati prirodnim putem. Dječak je težak 3500 grama i dug 54 centimetra.

Već tradicionalno, prvo novorođenče i njegovu majku darivala je Ličko-senjska županija. Župan Ernest Petry prigodne poklone za malenog Martina i njegovu majku Boženu uručio je u prisustvu ravnateljice Opće bolnice Gospić dr. Sandre Čubelić, dr. Mirjane Pećine i ostalih zdravstvenih djelatnika.

Uz cvijeće za majku, župan je za dječaka uručio plišanog medvjedića kao i ček u vrijednosti 500 eura.

-„Presretni smo jer smo upravo obišli prvu novorođenu bebu. Za nas, svako novorođeno dijete znači puno. Jedini način da zadržimo mlade ljude na ovim prostorima je da otvaramo nova radna mjesta. Uporno radimo na projektima kako bi zadržali mlađu populaciju i održali opstojnost života na ovim prostorima te priželjkujemo u budućnosti porast nataliteta što nam je od iznimne važnosti. Čestitam ponosnim roditeljima te im želim puno zdravlja i sreće kao i svako dobro u novoj godini.“

Ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić izrazila je zadovoljstvo prvorođenom bebom naglasivši da prigodom poroda nije bilo komplikacija te je ujedno iznijela podatak da je tijekom 2023. god. u gospićkoj bolnici rođeno 222 djece.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

OTOČKE BADMINTAŠICE ŽUPANIJSKE PRVAKINJE

U petak se naša školska sportska dvorana pokazala sretnim terenom za naše badmintašice, Alani Draženović, Mariju Orešković, Magdalenu Šepac i Melani Pielić, koje su izborile nastup na državnoj

Podijelite sadržaj
Play Video