Postavke
kolačića

Krije li Dječji vrtić Carić u Novalji kriminal ?

Nakon niza brojnih afera sa kojima se povezuje gradonačelnik Novalje, Ante Dabo, pravnik sa bosanskom diplomom Državno odvjetništvo RH ima i onu o opravdanoj sumnji oko štetne ponude grada Novalje oko Dječjeg vrtića Carić u Novalji.

Je li i tu veliki kriminal postavlja se javno pitanje, dok istraga počinje.

Naime, za izradu projektne dokumentacije za dječji vrtić nije raspisan natječaj, već je izrađivač dokumenta izabran pogodbom , da bi dogovorom pogodovao ciljani, unaprijed predodređenim izvođačima radova.

Zanimljivo da je ciljano, pogodovani projekt prilagođen i namijenjen malom, suženom broju izvođača, koji su unutar cehovske podijele unutar branše bogom dani i nezaobilazni da pobjede na natječaju.

U natječaju je odabran oblik montažnog objekta. Visina investicije je 14 milijuna kuna.

Zanimljiva je ta financijska hobotnica .

EU fondovi 5, 8 milijuna kuna, grad Novalja financira 2,5 milijuna kuna, a bode u oči da se Dječji vrtić Carić u Novalji zadužuju čak 5,5 milijuna kuna. Sumnje u mogući kriminal bacaju nelogičnosti da je dječji vrtić neprofitna institucija u vlasništvu grada Novalje se milijunima kuna zadužuje, a ne grad kao osnivač dječjeg vrtića. Bode u oči i baca sumnje da je riječ o montažnoj izgradnji sa rokom trajnosti od 20 godina, skuplja od čvrste gradnje trajnosti od 50-100 godina. Tako ispada da metar kvadratni montažnog objekta ispada 2 600 eura, a čvrstog objekta 1 00 eura po parametrima ceha građevinara na području grada Novalje u što spada istražili smo i otkup zemljišta, pa priča miriše na kriminal, ne malih razmjera jer je grad Novalja još i donirao zemljište.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Župa Presvetog Trojstva Otočac

Tko se još nije uspio ispovijedit ovih dana, danas od 10.00 do 12.00 sati bit će prilika za ispovijed u našoj crkvi Presvetog Trojstva. Vidimo

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video