Krije li Dječji vrtić Carić u Novalji kriminal ?

Nakon niza brojnih afera sa kojima se povezuje gradonačelnik Novalje, Ante Dabo, pravnik sa bosanskom diplomom Državno odvjetništvo RH ima i onu o opravdanoj sumnji oko štetne ponude grada Novalje oko Dječjeg vrtića Carić u Novalji.

Je li i tu veliki kriminal postavlja se javno pitanje, dok istraga počinje.

Naime, za izradu projektne dokumentacije za dječji vrtić nije raspisan natječaj, već je izrađivač dokumenta izabran pogodbom , da bi dogovorom pogodovao ciljani, unaprijed predodređenim izvođačima radova.

Zanimljivo da je ciljano, pogodovani projekt prilagođen i namijenjen malom, suženom broju izvođača, koji su unutar cehovske podijele unutar branše bogom dani i nezaobilazni da pobjede na natječaju.

U natječaju je odabran oblik montažnog objekta. Visina investicije je 14 milijuna kuna.

Zanimljiva je ta financijska hobotnica .

EU fondovi 5, 8 milijuna kuna, grad Novalja financira 2,5 milijuna kuna, a bode u oči da se Dječji vrtić Carić u Novalji zadužuju čak 5,5 milijuna kuna. Sumnje u mogući kriminal bacaju nelogičnosti da je dječji vrtić neprofitna institucija u vlasništvu grada Novalje se milijunima kuna zadužuje, a ne grad kao osnivač dječjeg vrtića. Bode u oči i baca sumnje da je riječ o montažnoj izgradnji sa rokom trajnosti od 20 godina, skuplja od čvrste gradnje trajnosti od 50-100 godina. Tako ispada da metar kvadratni montažnog objekta ispada 2 600 eura, a čvrstog objekta 1 00 eura po parametrima ceha građevinara na području grada Novalje u što spada istražili smo i otkup zemljišta, pa priča miriše na kriminal, ne malih razmjera jer je grad Novalja još i donirao zemljište.

Podijelite sadržaj