Dječji vrtić u Gospiću napučen djecom, za sve nema mjesta, pa će se graditi pet novih dnevnih boravaka

Objavljena lista djece upisane u Dječji vrtić Pahuljica, a isto tako objavljena je i lista one djece koja za sada nisu ostvarila pravo upisa. Radi se o 25-ero djece jasličke dobi koja prema Pravilniku o upisu nisu ostvarila pravo, a ispunjavaju uvjete, kao i troje djece koja ne ispunjavaju uvjete za upis.

Grad Gospić održao prvi sastanak s ciljem pronalaženja rješenja i razmatranja mogućnosti upisa djece jasličke dobi. Državnim pedagoškim standardom propisan je točan broj djece u jasličkim skupinama te se u postojećim skupinama broj upisane djece ne smije povećavati. Stoga ćemo pronalaziti rješenja i druge mogućnosti za upis djece kako bismo što uspješnije premostili razdoblje do izgradnje novog vrtića, priopćili su iz grada Gospića.

Naime, na otvoreni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za dodjelu bespovratnih sredstava kroz NPOO, „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“ Grad Gospić prošli je tjedan prijavio projekt proširenja Dječjeg vrtića Pahuljica u Gospiću. Cilj nam je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za pet novih dnevnih boravaka, odnosno skupina.

Do izgradnje novog dijela vrtića učinit ćemo sve kako bi stvorili uvjete za prijem sve djece koja trenutno nisu mogla biti smještena, a ispunjavaju uvjete za upis, o čemu ćemo vas informirati na vrijeme putem medija i službene mrežne stranice Grada Gospića, ističu u gradu Gospiću.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video