Postavke
kolačića

Djelatnici Hrvatskog saveza slijepih održali radionicu u Gospiću

Sredinom prošlog tjedna u prostorijama udruge u Gospiću imali smo priliku ugostiti djelatnike Hrvatskog saveza slijepih: diplomiranu socijalnu radnicu Lovorku Horvačić i edukacijskog rehabilitatora Antoniju Papić.

Savez je u okviru Odijela za pružanje podrške temeljnim udrugama članovima odradio radionicu prezentacije pomagala i informiranja za članove udruge. Radionica je trajala 2 sata te su članovi mogli direktno dobiti informaciju o pravima na pomagala i njihovom korištenju te o drugim pravima i mogućnostima. Na edukaciji je bilo svakakvih pomagala za slijepe; od klasičnog govornog sata i štapa za slijepe, pa do govornog tlakomjera, kuhinjske vage, toplomjera, mobitela i slično.

Članovi su na radionicu donijeli svoja pomagala, pa su neke stvari koje im nisu bile jasne oko korištenja, odmah pitali i dobili upute oko korištenja.

Zahvaljujemo se članovima na sudjelovanju i Savezu na podršci te djelatnicama Lovorki i Antoniji na odrađenoj radionici.

Na kraju eduakcije odrađen je kratki sastanak ger.domaćica i voditeljice projekta “Snaga žene 2” (SF.3.4.11.01.0165).

Projekt se provodi na području općine Plitvička jezera,a nositelj projekta jest Hrvatski savez slijepih.

Udruga slijepih LSŽ je pomogla u realizaciji projekta na terenu, pronalaskom geronto domaćica i korisnika te ispunjavanju administracije.

Zaposlene su dvije ger.domaćice za 12 korisnika. Projektom su obuhvaćeni i članovi udruge.

Izvor: Udruga slijepih Ličko-senjske županije

Podijelite sadržaj
Play Video

Blagdan Sv. Petra i Pavla na Stolcu

Udruga za očuvanje i promicanje kulturnih i prirodnih vrijednosti kraja “Petrova Stolac” poziva Vas dana 29. lipnja 2024. godine na obilježavanje blagdana Svetog Petra i

Podijelite sadržaj

Autentični hrvatski suveniri iz Kutereva

Dario Pupilj iz Kutereva vlastitim rukama izrađuje različite suvenire. U izradi suvenira potrebna su tri ključa, znanje, ljubav prema drvetu i strpljenje.  Drvo je materijal

Podijelite sadržaj
Play Video