Postavke
kolačića

Djelatnici Parka prirode Velebit u čišćenju divljih odlagališta otpada na južnom Velebitu

Djelatnici Javne ustanove „Park prirode Velebit“ u suradnji sa Savezom izviđača hrvatske uključili su se u najveću globalnu kampanju čišćenja divljih odlagališta otpada pod nazivom “Svjetski dan čišćenja” (World CleanUp Day). Ova kampanja organizira se svake godine od 2018 i okuplja milijune volontera, vladinih i nevladinih organizacija iz čak 197 zemalja i teritorija.

Deset volontera Saveza izviđača hrvatske i čuvari prirode JUPP Velebit ovaj su put izabrali lokaciju u južnom Velebitu, u blizini Liščinih bunara podno Svetog brda. Uspjeli su prikupiti više od 6 kubnih metara raznoraznog otpada koji datira još iz vremena Domovinskog rata. Otpad je potom pravilno zbrinut.

Ova akcija je samo jedna u nizu koje djelatnici Javne ustanove „Park prirode Velebit“ provode kroz godinu, s obzirom na to da park prirode ima mnogo divljih odlagališta otpada.

Akcija ima za cilj buđenje svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom i očuvanja okoliša, prirode te planete Zemlje. Ovo je samo prvi korak u dugoročnom planu za rješavanje globalne krize lošeg upravljanja otpadom.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video