Do ribolova na Gackoj sitno se broji !

Svi ljubitelji ribolova na pastrvu u rijeci Gackoj još sitno broje. Nešto više od dva tjedna dijeli od početka sezone na većem dijelu voda u Hrvatskoj. Jedna od njih je i  rijeka Gacka za mnoge jedna i jedina. Europska kraljica boje opala.

Rijeka Gacka u svijetu je poznata po svojoj potočnoj pastrvi (Salmo trutta). Zbog obilja hrane potočna pastrva u Gackoj raste 5 do 7 puta brže nego u bilo kojoj drugoj pastrvskoj vodi na svijetu. Kapitalni primjerci gackine potočne pastrve nerijetko narastu i do 5 kg.

Ljepotica Gacka, s pritocima duga 61 km, neočekivano tiho izvire ispod Godače i Venca u Sincu. Nakon izlaska iz krškog podzemlja već nakon pedesetak metara pokazuje svoju živahnost i razigranost rušeći se u malim slapovima tvoreći riječnu maticu ili pritoke. Lijeno dalje vijuga ravnicom do Karlova kanala kod Otočca, iza kojega se spaja s rijekom Likom.

RIBOLOVNE DOZVOLE U PRODAJI OD PROŠLOG TJEDNA

Od ovlaštenika ribolovnog prava doznajemo kako je od 09. veljače 2022. godine ribolovne dozvole moguće kupiti u Info kućici u Ličkom Lešću svakim radnim danom od 6:30 do 14:30 sati. Obavezno je imati preuzetu mobilnu aplikaciju mRibic. Za kupnju godišnjih dozvola morate imati člansku iskaznicu, broj položenog ribičkog ispita i e-mail adresu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video