DOBAR SMJER Otočac nije zaboravljen

Posljednjih godina više nije u modi maćehinski odnos Zagreba, ili Vlade RH prema Lici. Čemu svjedoče brojni projekti na svim poljima, pa Lika više nije zaboravljena. Kritičari će reći da je sve malo i da hrvatska “hit” regija za aktivni odmor stagnira, jer nema tvornica i proizvodnih radnih mjesta, no u globalu za Liku se može reći ona stara da se nigdje manje radi, a bolje živi.

Činjenica je da još vlada duh da još uvijek umjesto posla u realnom sektoru mnogi žele postati uhljebi na državnim, gradskim, općinskim, županijskim jaslama, jer u Lici nitko ne može reći da nema posla ako hoće raditi. No, i dalje zbog gotovo 30 godina stagnacije, bez brige države ili bolje reći pomoći nema napretka. Dobar primjer je devastirani Otočac i Gacka dolina gdje Vlada, resorna ministarstva i Ličko senjska županija posljednje vrijeme puno ulažu. Istražili smo aktivna ulaganja u do jučer posrnuloj regiji. Tako je u tijeku izgradnja minihidroelektrane – MHE u Otočcu gdje investitori HEP i Končar ulažu čak 92 milijuna kuna. Sagrađeno je parkiralište kod Doma zdravlja investitor Ličko senjska županija uz nabavu novih medicinskih uređaja i vozila hitne pomoći, a u tijeku je uređenje stacionara u Domu zdravlja Otočac.

U tijeku je izgradnja dječjeg sportskog igrališta kod Osnovne škole u Švici gdje je investitor Ministarstvo turizma i športa i LSŽ. Priprema se Energetska obnova Osnovne škole u Otočcu, a u tijeku je izgradnja sigurne kuće u Otočcu za potrebe smještaja i brige za žrtve stradale uslijed nasilja u obitelji. Velika su ulaganja u obnovu prometnica, HEP-ova ulaganja u elektroenergetske mreže, kao i ulaganja Hrvatskih voda. Osigurana sredstva od županije za uređenje dječjeg igrališta u Sincu gdje je investitor Ličko senjska županija koja će izgraditi fotonaponsku elektranu za potrebe Osnovne škole u Otočcu. U pripremi su i drugi projekti na području Gacke doline koja polagano ide naprijed.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video