Postavke
kolačića

DOBAR SMJER U Karlobagu milijunska ulaganja

Jedna od općina u Ličko senjskoj županiji koja posljednjih godina bilježi razvoj, iako kao i ostale je demografski pusta je općina Karlobag, koja je zbog spoja planine i mora privlačna ulagačima.

Boris Smojver, načelnik općine Karlobag

Kotač značajnih ulaganja je pokrenut, pa je cijelo područje općine veliko gradilište. Tako će od iduće turističke sezone Karlobag krasiti trg Đardin, ribarski muzej što će biti turistička atrakcija. Karlobag je posljednjih godina sagradio niz poučnih staza i šetnica a uskoro će početi uređenje 2,5 kilometra nove šetnice s info-tablama, s proširenjima i odmorištima na području dijela od Ravne Punte do Bojne Drage. Samo u ta dva projekta biće investirano 3,5 milijuna kuna. Počeli su radovi na obnovi gradske plaže. Plaža je u derutnom stanju, čak i opasna za korištenje, pa će iduće turističke sezone biti u novom ruhu. Na jugu općine trebala bi krenuti izgradnja glavnog magistralnog voda Lukova Šugarja.

Svakako bih volio istaknuti Ministarstvo prometa, mora i infrastrukture što nam svekoliko već godinama pomaže u sanaciji luka na području naše općine. Nikad veća sredstva nismo dobili nego u ovoj 2022. godini i naš je plan, i plan lučke uprave da se ta sredstva u cijelosti potroše kako bi u sljedećoj godini mogli zatražiti dodatna sredstva i tako pokazati da smo pouzdan partner. Volio bih napomenuti da smo u proteklom razdoblju osigurali sredstva za nabavku kamiona za odvojeno prikupljanje otpada u vrijednosti od 2,2 milijuna kuna što je za nas kao Općinu trećina prihoda izvornog proračuna. U budućem razdoblju planiramo pripremanje jednog projekta za prijavu razvoja turističke infrastrukture putem nacionalnog programa oporavka koje je raspisalo Ministarstvo turizma, kao i pripremu i razvoj projekta izgradnje dječjeg vrtića, ističe optimistično načelnik općine Karlobag Boris Smojver. Pet milijuna kuna je osigurano za nastavak obnove rive, pa ta mala općine pod Velebitom prednjači po značajnim ulaganjima koja će osigurati budućnost.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video