Postavke
kolačića

Dobra vijest za Laudonov gaj – uskoro će biti izgrađena učionica na otvorenom

Javna ustanova za zaštitu i očuvanje prirode Ličko-senjske županije uspješno nastavlja s realizacijom svojih projekata, a dobra vijest ovaj put pristigla je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

U okviru Javnog poziva za neposredno financiranje projekata koji doprinose održivosti posjetiteljske infrastrukture, osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 42.000 eura za izgradnju „Učionice na otvorenom“ u posebnom rezervatu šumske vegetacije Laudonov gaj kod Udbine. 

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će projekt s iznosom od 33.000 eura, dok će preostali udio potrebnih sredstava koja iznose 9.000 eura po prijedlogu župana Petryja biti osiguran iz proračunskih sredstava Ličko-senjska županija. 

U Laudonovu gaju izgradit će se atraktivna drvena nadstrešnica za posjetitelje s 45 m2 natkrivenog i 20 m2 nenatkrivenog dijela prostora, a ista će biti opremljena s drvenim klupama i stolovima s dva moderna interaktivna edukacijska elementa odnosno s istraživačkim stupom s lupom i geološkim stupom. 

Sukladno ishodovanim dozvolama i projektno-tehničkoj dokumentaciji koju je izradila Javna ustanova za zaštitu i očuvanje prirode Ličko-senjske županije, ovo je tek prvi korak prema uređenju infrastrukture za posjetitelje u ovom prirodnom biseru.

Također treba napomenuti da je do sada Javna ustanova u suradnji s Općinom Udbina, Hrvatskim šumama i drugim suradnicima provela više akcija čišćenja i zbrinjavanja otpada iz područja posebnog rezervata Laudonov gaj, na koji način se kroz ovaj projekt želi unaprijediti atraktivnost ove drevne ličke šume i prilagoditi ju za prijem posjetitelja s naglaskom na edukaciju u prirodi djece školskog uzrasta.

Podijelite sadržaj
Play Video

“Brinjsko ljeto 2024”

Pridružite nam se ovoga ljeta na raznim događanjima tijekom srpnja, kolovoza i rujna u Brinju! Turistička zajednica Brinje po prvi puta je izradila QR kod

Podijelite sadržaj

Susret partnerskih škola u Senju

Održan je 1. susret tri partnerske škole koje sudjeluju u eksperimentalnom projektu Cjelodnevne škole(CDŠ), OŠ S. S. Kranjčevića Senj, OŠ Podolice iz Koprivnice i OŠ

Podijelite sadržaj
Play Video