Postavke
kolačića

Dodjeljene nagrade i priznanja najuspješnijim sportašima

Zajednica sportova Ličko-senjske županije priredila je u dvorani Kulturno-informativnog centra Gospić povodom Dana sporta dodjelu nagrada i priznanja najuspješnijim sportskim klubovima i pojedincima za 2022. godinu. Svečanosti su osim sportaša i sportašica s područja Ličko-senjske županije sudjelovali i brojni uzvanici, među kojima državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.

– Drage sportašice i sportaši, uvaženi sportski djelatnici. Meni je izuzetna čast biti večeras s vama. U prostorno najvećoj hrvatskoj županiji, ali nažalost s najmanje stanovnika. Vjerujem da ćete uz vlastite snage i potporu Vlade RH poboljšati ukupnu situaciju, a na taj način i demografsku sliku. Pri tome je sport, zdrav način života vrlo važan za svaku županiju. Naše Ministarstvo pomno prati što se događa u segmentu sporta i kroz mnoge projekte i programe nastojimo sportu dati ulogu kakvu sport zaslužuje. Ovdje moram spomenuti Hrvatski olimpijski odbor, sve županijske i gradske sportske zajednice i svakako tisuće sportskih udruga i pojedinaca. Pri tome nastojimo posebno pomagati i pratiti lokalni sport kroz izgradnju sportske infrastrukture i novi Zakon o sportu koji je početkom ove godine stupio na snagu. Tako smo predvidjeli izravno financiranje županijskih sportskih zajednica. Zato ne sumnjam da će Zajednica sportova Ličko-senjske županije ispravno dodijeliti sredstva za ovu namjenu, istaknuo je državni tajnik Družak.

U svojem govoru župan ličko-senjski Ernest Petry još je jednom čestitao svim laureatima i poželio im još bolje sportske rezultate u ovoj godini.

–Unatrag proteklih godinu i po dana potrudili smo se kako bi bi poticali na bavljenje sportom što veći broj mladih i naših sugrađana svih uzrasta. Zato se posebno zahvaljujem resornom Ministarstvu turizma i sporta. To se očitovalo u realizaciji brojnih projekata. Tako smo i jučer svečano potpisali i otvorili radove na izgradnji školskog igrališta u Švici pored Otočca. Pred nama su novi projekti kojima ćemo definitivno osigurati još bolje uvjete za bavljenje sportom mladih, ali i starijih generacija. Maksimalno smo poticali rad mladih sportaša i sportskih klubova kako bi oni na taj način imali što kvalitetnije uvjete za rad i bolje rezultate. 

U zadnje vrijeme imali smo odlične rezultate u tae-kwon dou, u boksu, u kuglanju, nogometu, rukometu, košarci… Ulaganja u sport će biti nastavljena i ovim putem pozivam sve klubove i pojedince da nam se u slučaju potrebe obrate, a mi ćemo im u skladu s našim mogućnostima izlaziti u susret. Ličko-senjska županija nastavlja na snažnoj revitalizaciji gospodarstva, rađaju se novi OPG-i koje uglavnoj osnivaju mlađi ljudi. To je ujedno jamstvo da smo na dobrome putu da bismo poboljšali našu demografsku sliku i zadržati mladost na području Ličko-senjske županije, rekao je župan Petry.

Svečanosti su nazočili i tajnik HOO Siniša Krajač i mnogi istaknuti sportski djelatnici državne i županijske razine.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video