Postavke
kolačića

Dražen Budiša u Gospiću na predstavljanju knjige o idealima Ante Starčevića

Knjiga „Ante Starčević Ideali slobode i prava“ autora Pave Barišića, predstavljena je danas u Gospiću. Knjiga je to u kojoj autor opisuje životopis i bitne postaje iz života dr. Ante Starčevića, kao i određena istraživanja vezana za njegovo obrazovanje i njegove djelatnosti, kao i političke poruke. Knjigu su predstavili dr. sc. Ivica Mataija, ravnatelj Državnog arhiva u Gospiću, prof. dr. sc. Željko Holjevac, ravnatelj Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, dr. sc. Ante Žužul, predsjednik Upravnog odbora Školske knjige, te sam autor prof. dr.sc. Pavo Barišić.

Ovom predstavljanju prisustvovali su župan Ličko-senjske Ernest Petry i njegova zamjenica te gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, kao i bivši hrvatski političar legendarni Dražen Budiša.

Gradonačelnik Starčević kazao je kako ova knjiga govori o slobodi i pravu, ali i pravdi. Hrvatski čovjek godinama nije imao svoju domovinu do 1991. godine kada se konačno ostvario naš san, san svih Hrvata, stvorili smo vlastitu državu, rekao je Starčević.

Župan Petry je dodao kako je Lika uvijek baštinila i uvijek će baštiniti državotvornu ideologiju dr. Ante Starčevića.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video

Ljetni kamp na otoku Prviću

Dragi roditelji i djeco otvaramo prijave za ljetovanje na otoku Prviću za djecu od 5. do 8. razreda. Vidimo se! https://www.e-zupe.com/prijave/zupa-prvic-luka/ljetovanje Podijelite sadržaj

Podijelite sadržaj
Play Video