Dražen Žanko u Zagrebu predstavio svoj novi album “Moja lička zima”

Dražen Žanko popularni hrvatski pjevač danas je okupio u Zagrebu veliki broj Ličana povodom izlaska njegova novog albuma Moja lička zima i istoimene pjesme koja je dobila i spot.

Ovu sjetnu i  nostalgičnu ljubavnu pjesmu za koju je tekst napisao Ličanin Pavao Šulentić, a glazbu Dražen Žanko,  idiličnim prizorima iz Like, tog kršnog i ponosnog kraja, slikom prati i zanimljiv video. Cijeli album “Moja lička zima” kao i istoimena naslovna pjesma, odiše tekstovima koji opisuju Liku, Velebit, njezine stanovnike, običaje, nesretne ljubavi, duge ličke zime, odlazak u dijasporu, povratak u rodni kraj. Život u tom kraju nikada nije bio lagan, a upravo su to teme koje su u ličkim pjesmama uvijek aktualne.

Autor stihova Pavao Šulentić se za pjesmu  “Moja lička zima” vraća u mladost, kad je dotična Marijana stigla iz Zagreba u Liku i to baš po najvećem snijegu i nevremenu. On je dobio zadatak da je otprati od vlaka do kuće. U tom kratkom vremenu rodila se velika ljubav koja je već sutradan nesretno ugasla jer se Marijana ranom zorom morala vratiti u Zagreb. Mnogi su tada na slične načine izgubili svoje Marijane…

Znano je da je veliki broj ljudi iz ličkog kraja napustio rodnu grudu i odselio u (osim u Zagreb i Slavoniju) Kanadu i Ameriku. Dr. Pavao Šulentić je opisom atmosfere iz vremena velikih migracija našega naroda, na svim pjesmama vjerno dočarao kako je to u Lici tada izgledalo. Pošto je i sam rođeni Ličanin, sve ove teme su mu iz prve ruke i te kako poznate, a neke od pjesama s albuma gotovo su autobiografske. Dražen Žanko je svojim neiscrpnim talentom i nedvojbenim glazbenim umijećem napisao melodije kojima je odlično upotpunio zanimljive Šulentićeve tekstove. Sve pjesme otpjevane su besprijekorno, a melodije odišu svježinom i profinjenim novitetima. Antonio Zadro modernim je pristupom u aranžiranju cijeli album oplemenio suvremenim zvukom. Tako je spoj gotovo narodnih Šulentićevih tekstova, novih Žankovih melodija i Zadrinih modernih aranžmana dobio još jednu vjerodostojnu ulaznicu za sve slušatelje i slušateljice koji već godinama željno očekuju njegove nove hitove.

Slobodnalika.com Logo Bozic
Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video