Drinske mučenice


Na današnji dan spominjemo pet sestara mučenica, članica Družbe kćeri Božje Ljubavi kojima je njihov samostan na Palama kod Sarajeva, bio i prva postaja životnoga križnoga puta, s obzirom da su ih četnici, između 15. i 23. prosinca 1941., oteli i ubili “iz mržnje prema vjeri”, na području istočne Bosne.

15. prosinca u Goraždu, četnici opijeni alkoholom i izluđeni ubijanjima došli su u sobu sestara te ih počeli udarati i trgati odjeću s njih. Sestra Jula Ivanišević naglo je otvorila prozor i uz povik: “Isuse, spasi nas!” skočila u noć. Isto su učinile i druge sestre slijedeći njezin primjer. Budući da visina nije bila velika, nisu poginule na mjestu, nego polomile udove i ostale ležati.

Četnici su pojurili iz kuće te ih izboli noževima dok su polomljene ležale na hladnom podrinjskom tlu. Odvukli su ih potom do obale i bacili u Drinu. 

Blažene Drinske mučenice beatificirane su 2011. u Sarajevu.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Mesopust u Svetom Jurju

13.02.2024.g. Vatrogasni dom Sveti Juraj 20:00 sati Nagrade najboljim maskama i plesačima Besplatno jelo i piće Bogata tombola Trio Marinero Vidimo se! Podijelite sadržaj

Podijelite sadržaj

Bijeli pokrivač prekrio Velebit!

Park se opet malo zabijelio! Posjetite Nacionalni park Sjeverni Velebit! Iskoristite dan i uživajte u čarima Velebita… Slike govore više od riječi! A. Rukavina Podijelite

Podijelite sadržaj
Play Video