Društvo za književnost i pitu od krumpira s Guernseyja

Slavna junakinja Juliet priprema svoj novi roman. Vrijeme je to netom završenog Drugog svjetskog rata. Radnja je smještena u Engleskoj, točnije na otoku Guernseyju. Juliet ima u planu pisati knjigu o njemačkoj okupaciji Kanalskih otoka zbog čega seli na otok. Polako se prilagođava. Odgovaraju joj uvjeti seoskog izoliranog života kao i tamošnji stanovnici. Upoznaje različite sudbine. Otočani znaju da piše knjigu o ratu pa joj prilaze sa svojim ratnim pričama i doživljajima. Stoga Juliet odluči promijeniti temu: pisat će o biografijama stradalih na temelju svjedočanstava njihovih bližnjih.

Cijeli je roman pisan u vidu pismene korespondencije između autorice i nakladnika.

Nakladnička kuća nosi naslov “Društvo za književnost i pitu od krumpira u Guernseyju” jer pitu od krumpira nudi kao zakusku na promocijama knjiga.

Iako iznosi strahote rata, roman ipak obiluje humorističnim opisima i dijalozima, čemu svakako doprinosi i odličan prijevod.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Dan žena u Ličkoj kući

Povodom Dana žena, Nacionalni park Plitvička jezera nudi posebnu ponudu za dame koje žele proslaviti ovaj poseban dan u toplom rustikalnom ambijentu restorana Lička kuća,

Podijelite sadržaj
Play Video