Elektrolika Gospić intenzivno razvija HEP-ovu mrežu na cjelokupnom distribucijskom području

Uz mnogobrojna investicijska ulaganja od izgradnje plinovoda, novih vodovodnih mreža, optike, investicija u ceste, koji se realiziraju po cijeloj Ličko-senjskoj županiji, mnogobrojna i značajna ulaganja u energetiku provodi i HEP ODS d.o.o. DP Elektrolika Gospić.

Uz polaganje nove kabelske mreže duž uže gradske jezgre grada Gospića koja je samo jedna od brojnih investicija DP Elektrolika Gospić, iznimno značajna HEP-ova investicija koja se također ovih dana realizira je i polaganje novog kabelskog dalekovoda KBDV 20 kV TS 20/10 kV RIZVANUŠA – TS 20/0,4 kV BRUŠANE 2, a sve u cilju kako bi se osigurala sigurnost i pouzdanost napajanja električnom energijom naselja Brušane i Rizvanuša području grada Gospića te naselja Baške Oštarije, Ledenik, Šušanj, Stupačinovo i Konjsko na području općine Karlobag.

U slučaju izvanrednih okolnosti predmetni kabelski dalekovod služit će i kao alternativni pravac napajanja područja grada Gospića iz smjera Karlobaga (iz TS 110/20 Kv Karlobag), kada su nedostupni primarni pravci napajanja grada Gospića električnom energijom.

Naime, zbog kvarova koji do kojih je dolazilo tijekom zimskih mjeseci na postojećem nadzemnom 20 kV vodu Rizvanuša-Karlobag (dionica TS 20/10 kV Rizvanuša – STS 20/0,4 kV Brušane 2), često je bila ugrožena pouzdanost napajanja, koji problem će se riješiti predmetnom investicijom, duljine 3,4 kilometra, a za što je HEP ODS osigurao 150.000 eura.

Kako bi se uvjerili u napredovanje predmetnih radova, danas su lokalitet izvođenja istih obišli ličko-senjski župan Ernest Petry, koji je prije izbora za župana bio dugogodišnji zaposlenik HEP ODS-a DP Elektrolika Gospić te direktor DP Elektrolike Gospić Božo Marković.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video