Postavke
kolačića

Erasmus+ međunarodna razmjena mladih u Kršu kraj Perušića

Udruga kultura i edukacija s 20 mladih iz 5 zemalja, Latvije, Slovačke, Italije, Rumunjske i Hrvatske od 16. – 23.4.2023. provodi razmjenu mladih “Be aware, be sustainable!” – “Budi svjestan, budi održiv!”.

Uz podršku Erasmus+ programa Europske komisije i Nacionalne agencije za mobilnost i programe EU, održava se zanimljiv projekt u kojem se održava niz radionica.

Mladi na neformalan način kroz vlastito iskustvo, grupni rad u međunarodnim timu vršnjaka, uče o održivom načinu života, permakulturi, odgovornosti prema prirodi i okolišu, zdravim životnim stilovima, važnosti zdrave prehrane i boravka u prirodi.

Naučili su i neke praktične vještine na primjer nacijepati drva, naložiti vatru, napraviti vlastiti kruh, napraviti prirodna sredstva za čišćenje itd.

Također su predstavili svoje zemlje, kulturu i običaje te hranu i pića iz svojih zemalja.

Mladi će stečeno znanje i iskustvo prenijeti u svoje lokalne zajednice, te osmisliti vlastite ideje za buduće projekte na temu ekologije i održivosti u svojim zemljama.

Udruga kultura i edukacija UKE djeluje na području Like od 2015. godine te provodi međunarodne projekte s mladima educirajući ih o permakulturi, održivosti i ekologiji.

Podijelite sadržaj
Play Video

Priopćenje Jose Vrkljana

Iskreno sam se nadao da kampanja neće ići u negativnom smjeru i nisam htio kopati po prošlosti, ali sam sada prisiljen mojim dragim Gospićankama i

Podijelite sadržaj
Play Video