Erasmus+ međunarodna razmjena mladih u Kršu kraj Perušića

Udruga kultura i edukacija s 20 mladih iz 5 zemalja, Latvije, Slovačke, Italije, Rumunjske i Hrvatske od 16. – 23.4.2023. provodi razmjenu mladih “Be aware, be sustainable!” – “Budi svjestan, budi održiv!”.

Uz podršku Erasmus+ programa Europske komisije i Nacionalne agencije za mobilnost i programe EU, održava se zanimljiv projekt u kojem se održava niz radionica.

Mladi na neformalan način kroz vlastito iskustvo, grupni rad u međunarodnim timu vršnjaka, uče o održivom načinu života, permakulturi, odgovornosti prema prirodi i okolišu, zdravim životnim stilovima, važnosti zdrave prehrane i boravka u prirodi.

Naučili su i neke praktične vještine na primjer nacijepati drva, naložiti vatru, napraviti vlastiti kruh, napraviti prirodna sredstva za čišćenje itd.

Također su predstavili svoje zemlje, kulturu i običaje te hranu i pića iz svojih zemalja.

Mladi će stečeno znanje i iskustvo prenijeti u svoje lokalne zajednice, te osmisliti vlastite ideje za buduće projekte na temu ekologije i održivosti u svojim zemljama.

Udruga kultura i edukacija UKE djeluje na području Like od 2015. godine te provodi međunarodne projekte s mladima educirajući ih o permakulturi, održivosti i ekologiji.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Popularni Vigor u petak u Karlobagu

Povodom 30.godina općine Karlobag 03.prosinca koncert će u Karlobagu održati jedan od najpopularnijih glazbenih sastava grupa Vigor. Općina Karlobag tako sve želi počastiti koncertom. Podijelite

Podijelite sadržaj

Doboš torta

Doboš torta, poznatija kao dobošica, tradicionalno se pravi za velike svečanosti i blagdane. Recept je star više od 150 godina, a priprema se od ranih

Podijelite sadržaj
Play Video