Ernest Petry, ličko-senjski župan: osigurali smo 881 mjesto za smještaj izbjeglica iz Ukrajine

Ličko-senjska županija kao jedna od najviše stradalih hrvatskih regija u Domovinskom ratu, čiji stanovnici su proživjeli strahote agresije, ratnih razaranja i žrtava, potpuno može razumjeti strahote s kojima se trenutno suočava narod Ukrajine u nametnutom im ratu.

Uslijed navedenog, Ličko senjska županija poduzet će sve kako bi u ovim tužnim vremenima u skladu sa svojim mogućnostima na sve moguće načine smanjili patnju i pomogli narodu Ukrajine. U ovih nekoliko dana aktivno smo se pripremali i djelovali te u suradnji sa županijskim Stožerom civilne zaštite, ustanovama, pravnim subjektima i interventnim službama koje djeluju na području županije, uspjeli smo za ratne izbjeglice iz Ukrajine osigurati ukupno 881 mjesto za smještaj izbjeglica, od čega je 451 smještajna jedinica predviđena za dugotrajni smještaj izbjeglica, dok je 430 smještajnih jedinica predviđeno za privremeni prijem i smještaj izbjeglica, uz napomenu da je za sve korisnike smještaja uključena prehrana i zdravstvena skrb. Dom i domovina nisu zamjenjivi, ali poduzet ćemo sve da se u Republici Hrvatskoj i Ličko-senjskoj županiji ratne izbjeglice iz Ukrajine osjećaju onoliko ugodno koliko je to u ovim teškim i tužnim trenutcima izvedivo i moguće. Ujedno napominjemo da ćemo u suradnji s tijelima državne vlasti Republike Hrvatske nastaviti sve potrebne aktivnosti kako bi u svim mogućim i nama raspoloživim segmentima pomogli narodu Ukrajine. Slava Ukrajini – Hrvatska vas voli! Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry, mag. iur.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

Tmurni i kišoviti dani

Iako je tmuran i kišovit dan, iskoristite ga maksimalno za dobar odmor ili umor – ako ćete se rekreirati hodanjem, trčanjem, bicikliranjem ili ćete se

Podijelite sadržaj

Kosinj konzalting

Dana 15. studenog 2023. s početkom u 18,00 sati predstavljanje knjige dr.sc. Ivana Mancea. Knjigu će predstaviti: prof. dr.sc. Josip Jurčević, dr.sc. Krešimir Bušić, vlč.

Podijelite sadržaj
Play Video