Ernest Petry – najuspješniji župan Ličko-senjske županije

Danas je u kabinetu Ličko-senjske županije održana koordinacija na kojoj je prisustvovala nekolicina ratnih zapovjednika i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Glavne teme su bile obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, koji bi se održao u Gospiću 5. kolovoza 2024. godine, u popodnevnim satima nakon obilježavanja u Kninu, a ne 4. kolovoza kao prijašnjih godina. Vojna operacija kojom je oslobođena jedna petina hrvatskog teritorija nije prošla bez ljudskih gubitaka. U Oluji su poginula 174 vojnika i redarstvenika, a više od 1400 ih je ranjeno. Mali broj pravih ljudi stavilo je svoje živote na kocku, ali po organizaciji i tehnici napravili su nešto što se rijetko događa u povijesti.

Važna tema je izgradnja Memorijalnog centra Domovinskog rata Ličko-senjske županije u Gospiću, za koji se u fazama odobravaju sredstva od strane Ministarstva hrvatskih branitelja. Ustanova će se brinuti o održavanju sjećanja na Domovinski rat u Lici i edukaciji učenika o povijesnoj važnosti ratnih događanja na području Ličko-senjske županije. Domovinski rat kao najvažnije razdoblje hrvatske povijesti, zahtijeva znanstveno istraživanje pa tako i Domovinski rat na području Like. Prioritet ustanove je zasigurno otkrivanje istine o Domovinskom ratu. Zahvaljujući svojim vojnicima i uspješno izvedenim operacijama Hrvatska je oslobodila okupirani teritorij. Tim herojima pripada posebno mjesto u hrvatskoj povijesti.
Postavlja se Spomen ploča zahvale na zgradu LSŽ za sve postrojbe koje su sudjelovale u obrani Like. Prikuplja se dokumentacija i izjava u cilju izdavanja knjiga o Domovinskom ratu u Lici.

Bog i Hrvati!

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video

17. Humanitarna maškarana JOTA

Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. u suradnji s Rotary klubom Rijeka ponovno organiziraju dvije najfinije humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala. U subotu

Podijelite sadržaj
Play Video