Postavke
kolačića

Ernest Petry – najuspješniji župan Ličko-senjske županije

Danas je u kabinetu Ličko-senjske županije održana koordinacija na kojoj je prisustvovala nekolicina ratnih zapovjednika i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Glavne teme su bile obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, koji bi se održao u Gospiću 5. kolovoza 2024. godine, u popodnevnim satima nakon obilježavanja u Kninu, a ne 4. kolovoza kao prijašnjih godina. Vojna operacija kojom je oslobođena jedna petina hrvatskog teritorija nije prošla bez ljudskih gubitaka. U Oluji su poginula 174 vojnika i redarstvenika, a više od 1400 ih je ranjeno. Mali broj pravih ljudi stavilo je svoje živote na kocku, ali po organizaciji i tehnici napravili su nešto što se rijetko događa u povijesti.

Važna tema je izgradnja Memorijalnog centra Domovinskog rata Ličko-senjske županije u Gospiću, za koji se u fazama odobravaju sredstva od strane Ministarstva hrvatskih branitelja. Ustanova će se brinuti o održavanju sjećanja na Domovinski rat u Lici i edukaciji učenika o povijesnoj važnosti ratnih događanja na području Ličko-senjske županije. Domovinski rat kao najvažnije razdoblje hrvatske povijesti, zahtijeva znanstveno istraživanje pa tako i Domovinski rat na području Like. Prioritet ustanove je zasigurno otkrivanje istine o Domovinskom ratu. Zahvaljujući svojim vojnicima i uspješno izvedenim operacijama Hrvatska je oslobodila okupirani teritorij. Tim herojima pripada posebno mjesto u hrvatskoj povijesti.
Postavlja se Spomen ploča zahvale na zgradu LSŽ za sve postrojbe koje su sudjelovale u obrani Like. Prikuplja se dokumentacija i izjava u cilju izdavanja knjiga o Domovinskom ratu u Lici.

Bog i Hrvati!

Podijelite sadržaj
Play Video

Švica je sutra epicentar nogometa

Program povodom proslave švičkog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja 24. lipnja 2024. godine je zaista šarolik i vrijedi posjetiti Švicu narednih dana. Sutra, nedjelja 23. lipnja

Podijelite sadržaj

Ukrajinka Taja i sladoled !

Vihor rata raselio je po svijetu mnoge Ukrajince. Dosta ih je našlo svoj “drugi doma” i u Lici. U Gospiću smo u poznatoj slastičarnici Specijal

Podijelite sadržaj
Play Video