Postavke
kolačića

Glavina: Za više od 200 programa lokalnog sporta i „Hrvatska pliva“ gotovo četiri milijuna eura

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina donio je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2024. godini kojom se dodjeljuje 3,42 milijuna eura za 192 sportska programa te Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024. godini kojom je za 32 programa dodijeljeno 484.486,34 eura.

„Svake godine radimo novi iskorak u potpori programima lokalnog sporta, pa smo i ove godine osigurali dosad najveći iznos sredstava te ćemo s gotovo 4 milijuna eura sufinancirati rekordna 192 programa lokalnog te 32 programa obuke neplivača. Ovim programima osiguravamo uvjete te potičemo na bavljenje tjelesnom aktivnošću naše građane, a posebno djecu i mlade. Od 2016. godine sufinancirali smo gotovo 1000 projekata koje provode udruge u iznosu od 13,3 milijuna eura za programe lokalnog sporta te više od 140 za provođenje programa „Hrvatska pliva“, koje smo financirali s 1,8 milijuna eura. Kroz sve te aktivnosti uključili smo u sport oko 430.000 naših građana, od čega 340.000 djece i mladih, a naučilo je plivati više od 35.000 polaznika programa. Ovo su konkretni pokazatelji ulaganja Vlade RH u razvoj lokalnog sporta s naglaskom na djecu i mlade te ćemo s takvom podrškom nastaviti i dalje“, izjavio je ministar Glavina.

Cilj ovih programa je provođenje učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenjem amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te doprinos očuvanju zdravlja naših građana.

Odluke o raspodjeli financijskih sredstava možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Izvor: Ministarstvo turizma i sporta RH

Podijelite sadržaj
Play Video

“Ljeto u Mušaluku”

Kao dio Hrvatske mreže neovisnih kino prikazivača Pučko otvoreno učilište „Dr. Ante Starčević“ sudjeluje u programu „Ljeto u mreži“ koji je ove godine posvećen filmovima

Podijelite sadržaj
Play Video