Postavke
kolačića

Goranu Bukovcu gradonačelniku Otočca nagrada Srpskog kulturnog vijeća

Tijekom proslave pravoslavnog Božića danas su u Zagrebu dodijeljene i tradicionalne godišnje nagrade Srpskog narodnog vijeća. Ove godine, dva su dobitnika nagrade Svetozar Pribičević za unapređenje hrvatsko srpskih odnosa – profesorica Antonija Petričušić i gradonačelnik Grada Otočca, Goran Bukovac.

Petričušić je stručnjakinja u području zaštite nacionalnih manjina na europskom nivou. Obnaša funkciju izvanredne profesorice na katedri za sociologiju Pravnog fakulteta u Zagrebu i gostujuća je profesorica i članica Akademskog vijeća Europskog regionalnog poslijediplomskog studija demokracije i ljudskih prava.

Bukovac je prije nego što se upustio u aktivnu politiku, cijeli svoj radni vijek proveo u obrazovnom sustavu, kao nastavnik predmeta iz područja društvenih znanosti u Gornjem Kosinju, Gospiću i Otočcu.

SNV mu je dodijelio nagradu kao poticaj za dalji rad na unapređenju odnosa hrvatske i srpske zajednice na njegovom području, prvenstveno u ime zahvalnosti na podršci koju je kao gradonačelnik pružio obilježavanju godišnjice ubojstva srpskih civila u selu Doljani kraj Otočca i zajedničkog odavanja počasti žrtvama hrvatske nacionalnosti.

Podijelite sadržaj
Play Video

Manifestacija Vridne ruke u Novalji!

Bura, posolica i ljekovito bilje, esencija su koja paški sir čini toliko neodoljivim i prepoznatljivim, a vrijedne ruke naših ovčara brigom o paškoj ovci ovaj

Podijelite sadržaj
Play Video