Gospić i Gospićko senjska biskupija iduće godine domaćini susreta hrvatske katoličke mladeži

Gospićko senjska biskupija i Gospić iduće će godine biti domaćin susreta hrvatske katoličke mladeži. Jučer je u Bjelovaru održan ovogodišnji susret hrvatske katoličke mladeži na kome se okupilo i molilo oko sedam tisuća mladih. Tamo se i potvrdilo da će Gospić i Gospićko senjska biskupija biti domaćini iduće godine susreta hrvatske katoličke mladeži. Posljednji SHKM održan je 2017. u Vukovaru, a onaj koji se trebao održati 2020. u Zagrebu otkazan je zbog pandemije i potresa. Susreti hrvatske katoličke mladeži održavaju se na poticaj HBK od 1996. u jednom od gradova Republike Hrvatske.

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić za Hrvatski katolički radio najavio je da bi se 12. SHKM mogao održati krajem travnja ili početkom svibnja 2024. godine.

Napomenuo je kako još nisu spremni za organizaciju Susreta, “ali u razmišljanjima smo već duže vrijeme i s pripremama ćemo početi odmah, odnosno sigurno nećemo čekati zadnji čas”. Bilo je riječi i o datumu Susreta, koji bi trebao biti uz Petu vazmenu nedjelju 2024. godine, dakle krajem travnja ili početkom svibnja te godine, rekao je biskup Križić.

Podijelite sadržaj
Play Video

Danas je pravoslavni Uskrs – Vaskrs

Pravoslavni vjernici danas slave Uskrs – Vaskrs, najveći hrišćanski blagdan kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.Proslavi Vaskrsa,

Podijelite sadržaj
Play Video