Postavke
kolačića

GOSPIĆ Na zgradu Ličko-senjske županije izvješena ukrajinska zastava

Na današnji dan prije godinu dana, 24. veljače 2022. godine, započela je ruska agresija na nacionalni suverenitet prijateljske nam države Ukrajine, kojoj smo kao hrvatski narod pomagali i nastavit ćemo pomagati kako bi lakše prebrodili teškoće s kojima smo se i mi kao narod susreli u Domovinskom ratu.

Tim povodom je danas na zgradu Ličko-senjske županije uz hrvatsku izvješena i ukrajinska zastava.

Treba napomenuti da je Ličko-senjska županija odmah po početku ruske agresije na Ukrajinu u suradnji s Vladom RH i Ravnateljstvom civilne zaštite RH pristupila osnivanju Prihvatnog centra za ukrajinske izbjeglice u Gospiću, kroz koji je do današnjeg dana prošlo 1325 ukrajinskih državljana od kojih su većina bili žene i djeca.

Na današnji dan na području Ličko-senjske županije te na rubnom dijelu Karlovačke županije odnosno u Grabovcu ukupno je smješteno 742 ukrajinska državljana, od kojih 104 djece pohađa osnovne i srednje škole na području županije.

Koristim prigodu još jednom zahvaliti svim djelatnicima MUP-a, volonterima Crvenog križa, Civilnoj zaštiti, vatrogascima, pripadnicima HGSS-a, djelatnicima Gospićke bolnice, Domovima zdravlja, Centrima za socijalnu skrb, Zavodu za zapošljavanje, Veleučilištu “Nikola Tesla, školama, gradovima i općinama s područja županije, kao i svim drugim dobrim ljudima i interventnim službama što su pokazali velika srce i humanost u zbrinjavanju ukrajinskih državljana koji su uslijed rata u svojoj domovini pronašli novi dom na području Ličko-senjske županije, ističe Ernest Petry ličko senjski župan.

Živjela Hrvatska – Slava Ukrajini!

Podijelite sadržaj

Gacki sokoli pozvani na Državno prvenstvo u Poreč

Naši Gacki sokoli nastavljaju sa sportskim uspjesima. U petak su osigurali još jedan plasman na Državno prvenstvo školskih sportskih društava u Poreču. I djevojke i mladići dokazali su da im nema jačih u futsalu u Ličko-senjskoj županiji. Tako će

Podijelite sadržaj
Play Video