Postavke
kolačića

Gospić postao Dom sestrama karmelićankama


U Gospiću je svečano blagoslovljen novosagrađeni samostan Presv. Srca Isusova klauzurnih sestara karmelićanki. Misno slavlje predvodio je apostolski nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua koji je 2020. g. blagoslovio kamen temeljac samostana.

Izrazio je radost da se ovaj samostan izgradio tijekom sinodalnog puta Crkve. U djelima sv. Terezije Avilske 600 puta ponavlja se riječ put, put k savršenstvu koji je nju vodio iz prostorije do prostorije. Ovo putovanje nije bilo samo u slikama nego u stvarnosti. Proputovala je cijelu Španjolsku utemeljujući svoje zajednice. Bila je neumorna žena i „skitnica“. Unutarnje putovanje uvijek je vanjski hod do braće i sestara. Terezija inzistira na međusobnoj ljubavi. Osuđuje osuđivanja i ogovaranja u zajednicama jer to narušava slogu bez koje su sestre uznemirene. Sv. Terezija je također rekla: „Nemojte zaboraviti da duša tako može izgubiti mir.“ Nuncij je pozvao: „Hodajte zajedno, pružajte jedna drugoj ruku do savršenstva.

Ljubite jedna drugu kao sestru. Isus će pitati: ‘Gdje ti je sestra?’ Koristite prilike da se napunite ljubavlju kojom ćete ljubiti jedna drugu i cijelu ovu biskupiju.“, poručio je između ostalog mons. Giorgio Lingua.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Uskrs na Rivijeri Crikvenica

Opušten ambijent uz more, toplo proljetno sunce, neodoljivi mirisi i boje prirode koja se budi, ugodno društvo i dašak tradicije formula su za sjajan provod. 30.

Podijelite sadržaj
Play Video
Play Video