Postavke
kolačića

Gospić se pohvalio odličnim turističkim rezultatima

Grad Gospić iz godine u godinu bilježi sve bolje turističke rezultate. Prema najnovijim podacima sustava eVisitor, u gradu Gospiću je u prvih osam mjeseci u 2022. godini ostvareno 21,39 % više dolazaka i 27,62% više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine . Gospić u odnosu na turistički rekordnu 2019godinu bilježi broj noćenja veći za 7%  . Zanimljivo da sustav eVisitor za prvih 8 dana u 09./2022. bilježi povećanje noćenja za čak 19,55 %.

Udio domaćih gostiju 34,27 %, a najbrojniji gosti u lički glavni grad dolaze s tržišta Njemačke, Italije, Nizozemske, Francuske, Poljske, Bosne i Hercegovine i Belgije, pa je  udio stranih gostiju 65,73 %.

Gledano prema vrsti smještaja najtraženiji i najpopularniji su objekti visoke kategorije kada su u pitanju hoteli, tako i u privatnom smještaju. Prema organizaciji dolazaka i noćenja bilježimo 80% individualnih dolazaka gostiju. Primjetan je trend popunjenosti od 150-200 dana godišnje i to u privatnom smještaju , posebno kod kuća za odmor više kvalitete .

Grad Gospić je tako prepoznat kao cjelogodišnja destinacija, turistički raste i razvija se, nastavlja se trend rasta dolaska, broja noćenja i zadržavanja gosta, dakle unazad nekoliko godina prema parametru prosječnog trajanja boravka  gost se u gradu zadržavao jedan dan, bili smo prolazna točka, trenutno se gost u gradu zadržava 2,79 % dana . Očekujemo nastavak pozitivnog  trenda i pred završetak ove turističke godine, odnosno i u posezoni. Pred nam je manifestacija Jesen u Lici koja će sigurno doprinijeti izvrsnim rezultatima, zatim Advent u Gospiću, ističu u gradu Gospiću.

Podijelite sadržaj

Gacki sokoli pozvani na Državno prvenstvo u Poreč

Naši Gacki sokoli nastavljaju sa sportskim uspjesima. U petak su osigurali još jedan plasman na Državno prvenstvo školskih sportskih društava u Poreču. I djevojke i mladići dokazali su da im nema jačih u futsalu u Ličko-senjskoj županiji. Tako će

Podijelite sadržaj
Play Video